Neven Bosilj s ministrom Ćorićem dogovorio hodogram za otpad: Ministar pokazao razumijevanje

VV | 7.7.2021. u 19:27h | Objavljeno u Aktualno

Za sada smo izbjegli Napuljski scenarij i od sutra prema odluci Čistoće se ponovno odvozi miješani komunalni otpad.  Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj s ministrom Tomislavom Ćorićem dogovorio hodogram do kraja godine kojim je problem odvoza MKO-a za grad Varaždin i jedinice lokalne samouprave kojima Čistoća pruža uslugu odvoza otpada riješen.

- Najvažnije je da građani budu sigurni i da se otpad odvozi po redovitom rasporedu. Ministar Ćorić pokazao je iznimno razumijevanje i kooperativnost te istaknuo kako sadašnja Gradska uprava nema nikakve odgovornosti  za situaciju u kojoj se našao Grad, već je odgovornost na prethodnoj gradskoj upravi i upravi Čistoće - zaključio je gradonačelnik Bosilj na službenim stranicma.

S obzirom da se u pretovarnoj stanici Poljana Biškupečka ne smije više odlagati otpad, ostaje nepoznanica gdje će se zapravo odlagati novi miješani otpad, ako to nije Jerovec za što gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić tvrdi neće proći bez prosvjeda. Gradonačelnik Bosilj je odbio otkriti lokaciju na naš upit.

- Smeće će se voziti na neke lokacije koje ja uopće ne želim imenovati jer vidljivo je što su u stanju napraviti sitni lokalni politikanti koji žele skupljati poene na nečemu što je u interesu svih, a to je da se otpad zbrinjava - rekao je Bosilj.