Neven Bosilj o ugovoru Davora Skroze: Taj ugovor je za sve u ovoj zemlji ništetan

| 20.10.2021. u 14:25h | Objavljeno u Aktualno

- Grad Varaždin je na žalost ponovno postao tema nacionalnih medija u negativnom kontekstu. Razlog je tome što je prethodna gradska vlast dala bivšem direktoru Čistoće kojim mu je jamčila direktorsku plaću sve do 2029. godine. Mene zanima, s obzirom na apsurd takvog ugovora, hoće li Grad poduzeti određene pravne korake u tom pogledu i kada to možemo očekivati - postavio je pitanje na aktualnom satu 5. sjednice Gradskog vijeća zastupnik SDP-a Lovro Lukavečki koji je također pitao o prvim potezima nove uprave Čistoće.

- Oko ugovora bivšem ugovoru, uprava Čistoće radi s nadzornim odborom i s odvjetnicom Čistoće te postupaju prema zakonu. Koliko ja shvaćam, taj ugovor je za sve u ovoj zemlji ništetan i ja vjerujem da oni rade po hodogramu da ne bi napravili grešku u koracima i do sljedeće sjednice kada ćemo raspravljati o Čistoći to će biti rašćišćeno - rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Na tu temu se donekle nadovezao i vijećnik Nezavisne liste Ivana Čehoka, Zlatan Avar, kojeg je zaintrigirao objavljeni natječaj za zamjenika direktora Čistoće.

- Meni je nevjerojatno raspisivanje natječaja za zamjenika direktora Čistoće. Prvo ste klevetali i vrijeđali gospodina Skrozu i onda ste na nekakvom fingiranom natječaju smjenili i sad je prvi potez nove uprave da dobi zamjenika. Ode vaša meritokracija k vragu. Što će taj zamjenik raditi? Koje će biti njegove ovlasti koje direktor neće raditi jer očito direktor nije onda ni pravi izbor - pitao je Avar na aktualnom satu.

- Tamo je potrebno ekipirati se jer u Čistoći nema poprilični broj službi koje bi trebale raditi posao koja je namijenjena Čistoći, a uz to se Čistoća sada bavi i javnim prijevozom - odgovor je gradonačelnika Nevena Bosilja.