Neven Bosilj na hitnoj sjednici Gradskog vijeća: Do ove sjednice je došlo zbog opstrukcije Čistoće

VV | 30.9.2021. u 20:34h | Objavljeno u Aktualno

- Ovo je isključivo jedna tehnička točka do koje je došlo zbog opstrukcije Čistoće. Imam mail od 26. kolovoza, gospodine Čehok, koji je poslan stručnoj službi komunala gdje se traži od Čistoće da pripremi opće uvjete komunalne usluge koja mora ići na glasanje na Vijeće. Mi znamo da moramo imati opće uvjete. To je jedan čisto tehnički papir koje Gradsko vijeće nije moglo dobiti jer ga ni gradska uprava nije dobila od davatelja nove usluge - rekao je Neven Bosilj u raspravi o opravdanosti hitnog postupka sazivanja 4. sjednice Gradskog vijeća, koja se sazvala radi suglasnosti o općim uvjetima isporuke usluge javnog prijevoza busevima kojeg je preuzela Čistoća.

Najveća kritika i primjedba oko cijelog sazivanja sjednica imao je bivši gradonačelnik Ivan Čehok koji smatra da je lijenost gradonačelnika dovela do sazivanja ove sjednice.

- Ne znam zašto nas tjerati da u ovakvom terminu raspravljamo o ovakvo bitnoj temi kada građani nemaju blagoga pojma što se događa. Mi smo i inicirali ovu sjednicu i naravno da jesmo za to da se građani i dalje voze, ali moram upozoriti da mi nećemo imati valjanu odluku jer ona mora biti objavljena da se da suglasnost, a Čistoća još mora napraviti druge odluke. Ova hitnost je potpuno fingirana i ona je hitna samo da bi se spasila lijenost Nevena Bosilja - rekao je Čehok te ustvrdio da je Čistoća već imala i ugovor i opće uvjete o komunalnoj usluzi prijevoza busevima, ali da se trebao organizirati sastanak sa Čistoćom koji nije realiziran.

- Mi ćemo danas donijeti odluku, međutim s 1. listopada, poznavajući sve akte koje trebamo proći, teško da ćemo izbjeći da od baš sutra možemo voziti, a da nismo u prekršaju. Moramo se potruditi pomoći i Čistoći, ali i donijeti sve odluke da nitko ne bude u prekršaju, a mi smo već zaglibili u tome jer smo zakasnili s donošenjem ove odluke - rekao je Zlatan Avar.

Odluka o opravdanosti je donijeta jednoglasno sa svih 18 glasova od 18 prisutnih vijećnika.