Neretvanske mandarine iz Egipta: "Dogodila se tiskarska greška na deklaraciji" Foto: Halo, inspektore; Pexels/ilustracija

Neretvanske mandarine iz Egipta: "Dogodila se tiskarska greška na deklaraciji"

Varaždinske vijesti | 3.10.2024. u 11:34h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je Facebook stranica "Halo, inspektore" objavila informaciju o "domaćim" Neretvanskim mandarinama koje su podrijetlom iz - Egipta, a koje pakira Agro Neretva i putem Plodina distribuira na tržište, javili su im se iz tvrtke Agro Neretva.

>> Mandarine iz Egipta prodaju pod imenom "Neretvanske mandarine"

Stranica "Halo, inspektore" objavila je očitovanje tvrtke.

- Zbog tiskarske pogreške na deklaraciji naših mandarina, želimo vas obavijestiti da one potječu iz plodne doline Neretve, a ne iz Egipta. Mandarine su sezonsko voće koje ne uspijeva u Egiptu u ovo doba godine. Ispričavamo se na ovoj nesretnoj pogrešci i zahvaljujemo na vašem razumijevanju i povjerenju. Agroneretva d.o.o ponosna je na svoj dugogodišnji rad i posvećenost kvaliteti. Svake godine proizvodimo voće vrhunske kvalitete koje je prepoznato na domaćem i međunarodnom tržištu. Naše mandarine su bogate vitaminom C, antioksidansima i vlaknima što doprinosi zdravlju i vitalnosti. Certifikat GLOBALGAP koji posjedujemo jamči visoke standarde u proizvodnji i sljedivost svakog ploda, od polja do vašeg stola. Vaše zadovoljstvo naš je prioritet i nastavit ćemo isporučivati najkvalitetnije proizvode s pažnjom prema okolišu i budućim generacijama - piše u očitovanju Agro Neretve.

No, kako ukazuju na Facebook stranici "Halo, inspektore", nije samo jasno hoće li se te krivo deklarirane mandarine povući s tržišta ili i dalje ostati u prodaji.

- Taj odgovor je izostao - ukazali su.