VIDEO Čak 26 nesreća tijekom vikenda - nemojte zaboraviti prometne propise u vrijeme blagdana

M.P./Varaždinske vijesti | 24.12.2018. u 07:00h | Objavljeno u Aktualno

Na prometnicama Varaždinske županije pojačan je promet svih vozila, posebno u središtima gradova i kod trgovačkih centara, kao što su Lumini, Supernova i bivši Mercator u Varaždinu. Zbog toga policijski službenici Policijske uprave varaždinske pojačano nadziru promet i poduzimaju mjere na osiguranju povoljne protočnosti prometa.

- Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnju pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojaseva i svjetala. Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj županiji - kažu iz PU varaždinske.

20181224_115013.jpg

Neki, međutim, olako prelaze preko upozorenja policije. Tako se tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo ukupno 26 prometnih nesreća, i to  9 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 17 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 21. prosinca oko 2.50 sati, na državnoj cesti D-35 u Gredi, ozlijeđen je 79-godišnji državljanin Njemačke. On je upravljao osobnim vozilom iz smjera Ivanca u smjeru Varaždina. Pri ulasku u blagi desni zavoj, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju kolnika, vidljivosti i preglednosti, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom sletio van kolnika u desno te prednjim dijelom vozila udario u dvorišnu ogradu. Pritom je ozlijeđen te je prevezen u Opću bolnicu Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

U petak, 21. prosinca oko 10.50 sati, u Dravskoj ulici u Cestici, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Žena starosti 62 godine upravljala je osobnim vozilom, uključujući se u promet Dravske ulice s parkirališta, pri čemu nije propustila sva vozila koja su se kretala tom cestom. Zbog toga je u prednji desni dio njezinog vozila, udario neregistrirani i neosigurani motocikl, kojim je u smjeru Križovljan Grada, bez vozačke dozvole, upravljao 19-godišnjak. On je u namjeri izbjegavanja nesreće započeo naglo kočiti, pri čemu je izgubio nadzor nad upravljačem motocikla i zajedno s njim pao na kolnik te udario u osobno vozilo. U tom je trenutku u stražnji desni dio osobnog vozila, stražnjim kotačem udario i neregistrirani i neosigurani motocikl, kojim je također u smjeru Križovljan Grada, prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao 23-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 19-godišnji motociklist. Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 22. prosinca oko 5 sati, u Ludbreškoj ulici u Trnovcu Bartolovečkom, ozlijeđen je 28-godišnji pješak. On je započeo prelaziti kolnik Ludbreške ulice pod utjecajem alkohola od 2.15 g/kg, neoznačen reflektirajućom materijom, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način. U tom je trenutku na njega naletjelo osobno vozilo kojim je iz smjera Bartolovca u smjeru Varaždina, neprilagođenom brzinom stanju i uvjetima u prometu, upravljao 26-godišnjak. Pješak je uslijed udara pao uz desni rub kolnika pri čemu je ozlijeđen. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

U subotu, 22. prosinca oko 18 sati u ulici Grofova Drašković u Bednji, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 32 godine upravljao je osobnim vozilom u smjeru Rinkovca. Zbog neprilagođene brzine kretanja, prednjom desnom stranom vozila udario je u stražnji do konja na kojem je jahao 18-godišnja, krećući se sredinom desne prometne trake, pri čemu nije bio osvijetljen. Uslijed udara, 18-godišnjak je pao s konja na tlo, pri čemu je ozlijeđen, dok je konj uginuo na mjestu događaja. Ozlijeđeni je mladić prevezen u varaždinsku Opću bolnicu, a njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 22. prosinca oko 19.15 sati u Donjoj Voći, ozlijeđeno je 5 osoba. Muškarac starosti 39 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.04 g/kg u smjeru Ivanca. Ulaskom u blagi lijevi zavoj, zbog neprilagođene brzine kretanja i utjecaja alkohola, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom prešao na suprotnu stranu kolnika. Tom je prilikom prednjom  stranom vozila udario u prednju lijevu stranu osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 31-godišnjak. Vozilo 31-godišnjaka je uslijed udara odbačeno u desni cestovni jarak te se prevrnulo na desni bok, dok se vozilo 39-godišnjaka zarotiralo i zaustavilo u desnom cestovnom jarku. U prometnoj su nesreći ozlijeđena oba vozača te putnici iz vozila 31-godišnjaka, 30-godišnja žena i dvoje djece u dobi od 5 i 6 godina.  Svima je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove su ozljede okvalificirane kao teže.

Muškarac starosti 34 godine ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 22. prosinca oko 21.50 sati u Breznici. On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.58 g/kg iz smjera Zagreba u smjeru Varaždina. Zbog neprilagođene brzine kretanja, u blagom lijevom zavoju, izgubio je nadzor nad upravljačem pri čemu se vozilo zanijelo i sletjelo u lijevo van kolnika te udarilo u dvorišnu ogradu. Ozlijeđenom je vozaču medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

Jučer, 23. prosinca oko 11.50 sati u ulici Bana Jelačića u Beretincu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Mladić u dobi od 18 godina upravljao je osobnim vozilom u smjer ulice Ljudevita Gaja. Dolaskom do raskrižja s tom ulicom, pri izlasku iz oštrog lijevog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom sletio u desno van kolnika, gdje je udario u betonsku ogradu. Pritom je lakše ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Muškarac starosti 70 godina ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 23. prosinca oko 15.50 sati u Međimurskoj ulici u Varaždinu. On je upravljao biciklom iz smjera Koprivničke ulice u smjeru ulice Ruđera Boškovića. Uslijed bitno smanjenih vozačkih sposobnosti uvjetovanih utjecajem alkohola (odbio alkotest), izgubio je nadzor nad upravljačem i pao na kolnik. Pritom je ozlijeđen te je prevezen u varaždinsku Opću bolnicu. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

 

Označeno u
Video sadržaj
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci