Nekoliko stotina mladih posjetilo Dan otvorenih vrata Policijske uprave međimurske u Čakovcu Foto: PU međimurska

Nekoliko stotina mladih posjetilo Dan otvorenih vrata Policijske uprave međimurske u Čakovcu

vv | 18.5.2023. u 14:01h | Objavljeno u Aktualno

Sportska dvorana Graditeljske škole u Čakovcu u četvrtak je, 18. svibnja, u prijepodnevnim satima ugostila nekoliko stotina mladih i drugih zainteresiranih građana iz Čakovca i okolice koji su došli pogledati što to sve policija radi i kakvu opremu koristi u svom svakodnevnom radu.

24.JPG

28.JPG

Osim opreme i vozila koje su policijski službenici izložili, putem info punktova Mobilnog preventivnog centra policije, prometne, temeljne i kriminalističke policije te protueksplozijske zaštite, mladi su mogli pogledati i pokazne vježbe koje su im vjerno predočile kakav treba biti pravi policajac ili policajka. Mogli su vidjeti i isprobati poligon za provjeru motoričkih sposobnosti za prijem na školovanje. Samim aktivnostima promocije uključili su se i kolege pravosudne policije sa svojim informativnim punktom.

Prikazana je vježba Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa u kojoj je sudjelovao službeni pas Aron napadačke namjene i markirant. Potom je usljedila vježba službenog psa za detekciju droge. Na zanimljiv i svima interesantnu način belgijska ovčarka Loka pronašla je sakrivenu drogu.

29.JPG

30.JPG

2.jpg

33.JPG