Natalija Martinčević: Aquatehnika pod istragom, direktor Varkoma pod ovrhom? Foto: Krešimir Đurić

Natalija Martinčević: Aquatehnika pod istragom, direktor Varkoma pod ovrhom?

Martina Pižeta | 15.9.2016. u 11:15h | Objavljeno u Aktualno

Je li u tvrtci Aquatehnika u tijeku kriminalistička obrada i je li direktor Varkoma Vlado Vlašić pod ovrhom zbog neplaćanja računa za smeće zanimalo je vijećnicu Nataliju Martinčević na današnjem Aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina.

Direktor tvrtke Aquatehnika Gordan Novak osuđen je radi prijetnje radnicima na što vi niste reagirali. Imamo informaciju da je Županijsko Državno odvjetništvo službi kriminalističke policije podnijelo zahtjev zbog nepravilnosti u radu tvrtke te da je u tijeku i kriminalistička obrada. S obzirom na to da se radi o gradskim novcima i gradskoj tvrtci, molim više informacija - navela je Martinčević te postavila dodatno pitanje vezano na ovrhu direktora Varkoma.

- Direktor gradske tvrtke Varkom, prema potvrđenima informacijama je pod ovrhom radi neplaćanja računa za smeće. Ne komentirajući kakva se poruka šalje građanima, sporno je da su Varkom i Čistoća koja daje račune za smeće, u sudskom sporu. Pitam se radi li se o ozbiljnom sukobu interesa. Imali smo već takvu situaciju. Ista osoba bila je pročelnik za komunal, sudjelovala je u izmjenama i pregovorima s Crtoradom, što je rezultiralo sporovima, a bila je pod ovrhom Crtorada zbog parkiranja. Ovdje se radi o dvije velike važne gradske tvrtke, radi se o novcima grada, u vašem je interesu, radi se o ozbiljnim stvarima, koja su vaša saznanja o tome - pitala je Natalija Martinčević.

Gradonačelnik Goran Habuš odgovorio joj je da Aquatehnika nije u vlasništvu Grada Varaždina, već Varkoma.

- Odogovor ćete dobiti od direktora Varkoma. A što se tiče ovrhe, ako to nije točno, hoćete li mu se ispričati - uzvratio je gradonačelnik Nataliji Martinčević.