Nakon novog natječaja korak bliže Regionalnom centru gospodarenja otpadom? Foto: Ilustracija

Nakon novog natječaja korak bliže Regionalnom centru gospodarenja otpadom?

Maja Grbić Alimanović | 30.5.2022. u 18:00h | Objavljeno u Aktualno

Jedinice lokalne samouprave s područja Varaždinske županije, ali i okolnih županija, već desetak godina čekaju da se u Piškornici izgradi Regionalni centar gospodarenja otpadom. Ima li smisla i dalje čekati na Piškornicu? Posebice nakon prošlogodišnjeg natječaja kad je procijenjena vrijednost projekta iznosila 346,6 milijuna kuna, a stigle su gotovo dvostruko veće ponude, pa je natječaj poništen. Ponuda austrijskog Strabaga iznosila je 676,7 mil. kuna, a grčkog Helectora čak 716,4 mil. kuna.

U tvrtki RCGO Piškornica i dalje su optimistični što se tiče krajnje realizacije projekta te su nedavno objavili novi natječaj s izmijenjenim kriterijima, čime je ovaj veliki posao sada dostupan i većem broju izvođača, pa se nadaju povoljnijim ponudama, a rok za podnošenje ponuda pomaknut je sa 6. na 20. lipnja.

Procijenjena vrijednost novog natječaja ponovno iznosi 346,6 milijuna kuna, no sniženi su određeni kriteriji tako da se ovoga puta očekuje više ponuđača, a među njima bi mogle biti i domaće tvrtke. S obzirom na inflacijske i druge nepovoljne trendove, uslijed rata u Ukrajini i sankcija Rusiji, novi se natječaj provodi u još neizvjesnijim prilikama od onog provedenog prošle godine...

Kakva su očekivanja od novog natječaja pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...