Najdugovječniji pročelnik odlazi u mirovinu: "Rekao sam da neću imati savjetnika, ali Huđeku sam to ponudio" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Najdugovječniji pročelnik odlazi u mirovinu: "Rekao sam da neću imati savjetnika, ali Huđeku sam to ponudio"

IHR/Varaždinske vijesti | 22.9.2022. u 08:47h | Objavljeno u Aktualno

Jedan od najdugovječnijih pročelnika Varaždinske županije, koji je radio s brojnim županima različitih političkih opcija, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek odlazi u mirovinu.

Ova vijest mnoge je iznenadila, a SDP-ov vijećnik Roman Veršić u sklopu aktualnog sata Županijske skupštine pitao je aktualnog župana Anđelka Stričaka zašto je pročelnik Huđek bio primoran otići upravo sada, kada je u Županiji na vlasti HDZ, posebno zato što je ta stranka i njegova opcija.

Župan je rekao kako je pročelnik Huđek zatražio mogućnost odlaska u prijevremenu mirovinu.

- Rekao sam mu neka još jednom razmisli hoće li ostati u sustavu ili doista odlazi u mirovinu. Pročelnika Huđeka poznajem jako dugo, već 25 godina vodi Upravni odjel za prosvjetu u Varaždinskoj županiji i nikad se nije dogodilo da mi se ne javi na telefon. Iako sam rekao da neću imati savjetnika, ponudio sam mu mogućnost da ostane kao savjetnik - rekao je Stričak.