Na sjednici Gradskog vijeća konačno i revizija Kazališta: "Stigli su svi dokumenti"

| 19.11.2021. u 13:20h | Objavljeno u Aktualno

U petak, 26. studenog, u koncertnoj dvorani varaždinskog kazališta od 13 sati održat će se 6. sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina, a na dnevnom redu je konačno i revizija HNK Varaždin. Kako ističe predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan dobili su sve potrebne dokumente, između ostalog i očitovanje Ministarstva kulture, pa će vijećnici moći raspraviti o toj vrućoj temi. 

- Dobili smo sva očitovanja koja sam tražila, i od gradonačelnika i od Odbora za kulturu, a stiglo je i očitovanje iz Ministarstva kulture tako da imamo sve materijale da možemo dati informacije i razgovarati o radu HNK u Varaždinu – naglasila je predsjednica Gradskog vijeća. 

Uz predsjednicu GV-a Zdravku Grđan, na današnjoj najavnoj konferenciji za medije o skorašnjoj sjednici Gradskog vijeća govorio je i varaždinskih gradonačelnik Neven Bosilj, istaknuvši da nikada više nije bilo nominiranih za javna priznanja.

Kako je najavila Grđan, gradski vijećnici donijet će odluku o dodjeli javnih priznanja koja će biti uručena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, a koja će se održati 6. prosinca, također u HNK Varaždin.  Na dnevnom redu naći će se i izvješće o radu Javne ustanove Gradski stanovi te prodaja zemljišta u gospodarskoj zoni Brezje. Raspravljat će se i  o prijedlogu programa upravljanja imovinom te o programu rada  Savjeta mladih. Među točkama dnevnog reda su i imenovanja članova nekih upravnih vijeća te upraviteljice Zaklade solidarnosti.

Gradonačelnik  Bosilj  naglasak je stavio na izglasavanje odluke o dodjeli javnih priznanja.

- Nikada do sada nije bilo toliko kvalitetnih prijedloga za dodjelu javnih priznanja. Gotovo pedesetak institucija i naših sugrađana je bilo predloženo ove godine. Na žalost, nagrade ne možemo dati svima iako ih oni gotovo svi zaslužuju. Svaki treći predloženi će dobiti nagradu ove godine, ali vjerujem da će slijedećih godina biti mjesta za neke od sada predloženih – rekao je gradonačelnik i također posebno izdvojio iz dnevnog reda temu o radu HNK u Varaždinu.

- Imamo sve potrebne materijale, pa neka gradski vijećnici rasprave o tome - rekao je dodavši najavu prijedloga da predsjednik Upravnog vijeća kazališta bude Davor Matačić, ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu.