Raskrižje Koprivničke i Međimurske ulice na Banfici Foto: VV arhiva

Na problematičnom raskrižju Koprivničke i Međimurske ul. rotor sa šest traka?!

| 30.1.2018. u 17:10h | Objavljeno u Aktualno

Odgovarajući na vijećničko pitanje HDZ-ova Roberta Gotića o komunalnim projektima koji su u tijeku ili pripremi na području grada Varaždina, gradonačelnik Ivan Čehok najavio je da bi na frekventnom raskrižju Koprivničke i Međimurske ulice na Banfici mogao biti izgrađen "turborotor".

- Zatražili smo projektiranje idejnog rješenja za "turborotor", kako ga zove privremeni pročelnik za komunal Roberto Krajcer, odnosno za izgradnju rotora sa šest traka. Stručnjaci kažu da je to moguće na toj lokaciji. Ja inače nisam pretjerano „doma“ u prometnim rješenjima pa ne mogu govoriti o svom viđenju stvari, no to je jedno rješenje. No, budući da je to državna cesta, i Hrvatske ceste moraju reći svoje - rekao je Čehok.

Što se pak tiče modela rješavanja prometa na Kućanskoj rampi, ističe kako je napravljena simulacija postojećeg prometa, ali i simulacija prometa ukoliko se usvoji rješenje prof. dr.sc. Bože Solde. On je, podsjetimo, predložio izgradnju kružnog toka, i „normalnog“ i podzemnog na toj lokaciji.

- Sve smo to krajem godine predali Ministarstvu prometa i molimo Boga da nas uvrste jer, naime, država zastupa i Grad Zagreb oko onog njihovog rotora. Država je, dakle, preuzela prijavu prema EU fondovima pa se nadamo da bi i naše rješenje moglo proći - istaknuo je gradonačelnik.