Na koje će neradne dane do kraja godine biti omogućena prigodna prodaja u Varaždinu? Foto: VV arhiva / ilustracija

Na koje će neradne dane do kraja godine biti omogućena prigodna prodaja u Varaždinu?

I.D./Varaždinske vijesti | 22.10.2023. u 08:00h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj donio je Zaključak o proglašenju dana javnih manifestacija na području Grada Varaždina.

- U svrhu promidžbeno-turističkih aktivnosti, proglašavaju se 1. studeni 2023. godine (dan Svih svetih), 18. studeni (Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata), kao i neradni dani, državni praznici i blagdani u razdoblju od 1. prosinca 2023. do 7. siječnja 2024. godine (advent) danima javnih manifestacija na području Grada Varaždina - stoji u zaključku.

Tako će u navedene dane, od 8 do 24 sata, biti dozvoljena prigodna prodaja na kioscima, štandovima i slično, kao sastavni dio javnih manifestacija.

Dodajmo da je i Vlada RH na ovotjednoj sjednici donijela odluku kojom se na blagdan Svih svetih omogućava rad specijaliziranih prodavaonica i drugih oblika prodaje izvan njih, a koji prodaju proizvode koji se tradicionalno kupuju na taj dan, kao što su cvijeće i lampioni.

Podsjetimo, u skladu s novim zakonskim odredbama o radnom vremenu trgovina nedjeljom i blagdanima, i u kolovozu je zaključkom gradonačelnika Bosilja proglašeno nekoliko dana javnih manifestacija na području Grada Varaždina. Tada je prigodna prodaja na kioscima, štandovima i sličnim mjestima bila dozvoljena 15. kolovoza, 20. kolovoza i 27. kolovoza, čime je omogućeno da se trgovanje odvija na blagdan Velike Gospe te u dvije nedjelje tijekom održavanja Špancirfesta.