U Ludbregu Cetinski, Colonia, Karma, ET, Pađen i Aerodrom....

vv | 20.8.2023. u 13:00h | Objavljeno u Aktualno

Ludbreško je svetište cilj jednog od najstarijih kontinuiranih hodočašća u Hrvatskoj, utemeljenog ukazom Pape Leona X. još 1513. godine. Papinskom je bulom, naime, službeno priznata i potvrđena čudesna pojava krvi Kristove zabilježena stoljeće ranije u kapelici današnjeg dvorca Batthyany te od tada započinju i hodočašća u ludbreško svetište. 

Ludbreška Sveta Nedjelja danas je jedno od najvećih, najveselijih i najživahnijih proštenja u Hrvatskoj. Ova višednevna manifestacija obuhvaća brojne vjerske, kulturne, gospodarske i zabavne programe rasprostranjene po cijelom središtu grada koji se tih dana pretvori u veliki prostor zabave, druženja, mirisa i okusa za stotinjak tisuća posjetitelja koji pristižu iz cijele Europe.

Manifestacija Dani ludbreške Svete nedjelje, jednog od najvećih, najveselijih i najživahnijih proštenja, traju do 3. rujna. Osim bogatog vjerskog programa, tu je je i prigodni.

Prigodni program počinje u nedjelju, 27. kolovoza, programom Udruge Ludbreško sunce "I mi to možemo - pokaži što znaš". Nastavlja se u ponedjeljak, 28. kolovoza, koncertom "Kroz generacije". U srijedu, 30 kolovoza nastupit će puhački orkestar grada Ludbrega, u četvrtak se otvara ludbreški sejem, a prava fešta počinje u 22 sata koncertom Jurice Pađena i Aerodroma (Atletska staza Ludbreg). Nastavlja se u petak u 22 sata nastupom Tonija Cetinskog, a završava u subotu, 2. rujna, koncertom grupa Colonia, Karma i ET.

Cijeli program možete pogledati OVDJE.