Počinju Dani ludbreške Svete nedjelje Foto: arhiva vv/ilustracija

Počinju Dani ludbreške Svete nedjelje

vv | 19.8.2023. u 15:55h | Objavljeno u Našim krajem

Donosimo program ovogodišnje manifestacije

Dani ludbreške Svete nedjelje započet će ove nedjelje, 20. kolovoza, svetom misom u 7.30 sati u spomen svim palim domoljubima u II. Svjetskom ratu, poraću i Domovinskom ratu. U 10 sati je križni put nakon kojeg slijedi misa u Svetištu u Zavjetnoj kapeli, a u 18.30 sati nastavlja se hodočašćem vatrogasaca, mimohodom i misom u Svetištu u Zavjetnoj kapeli.

Sportski dio programa počinje u petak, 25 kolovoza u 13 sati gađanjem glinenih golubova, a prigodni u nedjelju, 27. kolovoza, programom Udruge Ludreško sunce "I mi to možemo - pokaži što znaš", dok će od 31. kolovoza do 2. rujna biti koncerti Jurice Pađene i Aerodroma , Tonyja Cetinskog, Colonie, Karme, ET-a...

Ludbreško svetište jedno je od najstarijih kontinuiranih hodočašća u Hrvatskoj, utemeljenog ukazom Pape Leona X. 1513. godine. Papinskom je bulom službeno priznata i potvrđena čudesna pojava krvi Kristove zabilježena stoljeće ranije u kapelici današnjeg dvorca Batthyany te od tada započinju i hodočašća u ludbreško svetište.  Ludbreška Sveta Nedjelja danas je jedno od najvećih, najveselijih i najživahnijih proštenja u Hrvatskoj - navode iz gradske uprave.

Program ovogodišnje manifestacije
program1.jpg
program_2.jpg