Mošmondor o sukobu interesa: Siguran sam da je Čačić ugovorio više poslova nego moja tvrtka

| 19.4.2018. u 10:22h | Objavljeno u Aktualno

Na sjednici Županijske skupštine HNS-ovci su aktualnu županijsku vlast na čelu s Radimirom Čačićom prozvali za sukob interesa, na što im je Čačić žestoko uzvratio te za sukob intersa prozvao vijećnika HNS-a Zlatana Mošmondora.

Čačić je kazao kako je Županija njegovoj privatnoj tvrtci plaćala 444.000 kuna godišnje te da iako to nije namjeravao, da će ga sada ipak prijaviti za sukob interesa.

Zlatan Mošmondor koji je jutros prisustvovao konferenciji Predraga Štromara na autobusnom kolodvoru kazao je kako je Čačić iznio netočne podatke.

- Istina je da je moja privatna tvrtka poslovala s Varaždinskom županijom, no nije točna informacija da se radilo o 444 tisuća kuna godišnje, već je to bilo u osam godina 446 tisuća kuna i to je nekakvih 3,2 posto ukupnog prometa moje tvrtke u tih osam godina - kazao je Mošmondor.

PredragŠtromar43

Potvrdio je kako za te poslove nisu bili raspisivani javni natječaji, već se radilo o poslovima koje je tvrtka dobivala sukladno traženim ponudama, a radilo se o manjim iznosima.

- Župan Čačić zaboravlja da izabrani vijećnici nisu dužnosnici koji podliježu Zakonu o sprječavanju sukoba interesa, ali ja nemam nikakvih problema da se o tome javno govori. Poprilično sam siguran da je župan Čačić u mandatu kad je bio župan u tri godine ugovorio više poslova sa svojim tvrtkama nego što je moja tvrtka ugovorila u osam godina, ali naravno ako se pozivamo na transparentnost informacija i te informacije ćemo pribaviti i medijima podijeliti - poručio je Mošmondor.

Označeno u