Mladež HDZ-a: "Podrška županu u realizaciji svih projekata za mlade!" Foto: Ilustracija/Mladež HDZ-a Varaždinske županije

Mladež HDZ-a: "Podrška županu u realizaciji svih projekata za mlade!"

VV | 26.6.2023. u 11:00h | Objavljeno u Aktualno

U petak 23. lipnja, u Općini Gornji Kneginec, Mladež HDZ-a Varaždinske županije održala je 9. sjednicu Županijskog odbora, kojom je predsjedao predsjednik Mladeži HDZ-a Varaždinske županije, županijski vijećnik Tin Jurak. Članove je uvodno pozdravio domaćin, predsjednik Mladeži HDZ-a Općine Gornji Kneginec, Marko Vitez, a prisutnima su se obratili i zamjenik predsjednika Mladeži HDZ-a i predsjednik Mladeži HDZ-a Osječko-baranjske županije Domagoj Ćorić, te član Nadzornog odbora HDZ-a Varaždinske županije Ivan Salopek.

Na sjednici se raspravljalo o izvješćima o radu predsjednika gradskih i općinskih organizacija Mladeži HDZ-a Varaždinske županije, te o aktualnoj političkoj situaciji, kako u Varaždinskoj županiji tako i u Republici Hrvatskoj. Ujedno je tajnik Mladeži HDZ-a Varaždinske županije i predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije, Josip Cestar, izvijestio prisutne o radu Savjeta mladih Varaždinske županije i o planiranim aktivnostima. 

mladez_hdz-a_vzz_sjednica_zupanijskog_odbora_13.jpg

- Mladež HDZ-a Varaždinske županije najsnažniji i najbrojniji politički pomladak u Varaždinskoj županiji, koji aktivno doprinosi realizaciji rješenja onih problema s kojima se suočavaju mlade generacije. Taj doprinos je prepoznala i Varaždinska županija na čelu sa županom Anđelkom Stričakom, što je vidljivo iz svih projekata za mlade koji se provode u cilju stvaranja sustava jednakih šansi – rekao je Jurak.

Ujedno je istaknuo i neke od najvećih, ali ne i jedinih, projekata za mlade koje je Varaždinska županija realizirala. Među njima je ulaganje čak 880.000 eura u Osnovnu školu u Ludbregu, namijenjenih za obnovu škole i informatičke učionice. Jedan od većih županijskih projekata je i ulaganje u proizvodnju solarne energije za 12 škola Varaždinske županije. Ujedno je predstavljeno i drugo izdanje brošure "Građanski odgoj i obrazovanje u praksi“, a za za sve osnovne i srednje škole Varaždinske županije osigurani su STEM edukacijski kompleti (dronovi, licence za simulator, video naočale za upravljanje i ostala oprema).

mladez_hdz-a_vzz_sjednica_zupanijskog_odbora_14.jpg

- To su sve konkretne mjere, uz naravno, provođenja produženog boravka, (su)financiranja prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola, sufinanciranja prijevoza studenata, kreditiranja studenata, stipendiranja učenika i studenata te ulaganja u Centre izvrsnosti Varaždinske županije, platforme za usavršavanje talenata te stjecanja novih znanja, vještina i kompetencija kojima će mladi doprinositi mjestima u kojima žive, kao i Varaždinskoj županiji. I u budućnosti ćemo biti snažna potpora Varaždinskoj županiji, na čelu sa županom Anđelkom Stričakom, u realizaciji svih projekata za mlade generacije Varaždinske županije – rekao je Jurak.