Ministarstvo pravosuđa: Sjednica o municipalnim obveznicama je zakonita!

Napisao/la: -
Ivan Čehok Ivan Čehok Foto: Krešimir Đurić

Ministarstvo pravosuđa i uprave u svom je dopisu od 8. listopada 2020. godine, u predmetu: „Nadzor zakonitosti rada Gradskog vijeća Grada Varaždina“, obavijestilo Gradsko vijeće Grada Varaždina kako se odbijaju sve predstavke predsjednika Kluba članova Socijaldemokratske partije u Gradskom vijeću Grada Varaždina Nevena Bosilja kao i Udruge građana „Varaždin bez smeća“, o nezakonitosti sjednice održane 19. srpnja ove godine. Iz odluke Ministarstva je razvidno da su navodi iz predstavke potpuno netočni i da nemaju nikakva uporišta ni u zakonima ni u statutarnim ili poslovničkim odredbama pa ih je Ministarstvo sve redom odbilo ili nije bilo ni nadležno za postupanje po predstavci.

 - Drago mi je da je sada i Ministarstvo potvrdilo kako je sjednica bila posve legalna. Nevjerojatna je količina zlonamjernih neistina, izmišljotina i iskrivljavanja činjenica navedena u predstavkama. Dok mi je to posve jasno za jednu udrugu u kojoj desetak istih ljudi jedni druge zasljepljuju i obmanjuju, SDP bi kao stranka ipak trebao pripaziti da ostale kolege vijećnike i ostale stranke ne tužaka i ne izruguje netočnim podacima. To nije ni kolegijalno ni politički korektno, ali od varaždinskoga SDP-a nas ništa ne čudi pa tako ni iznošenje neistina pred državnim tijelima. Sada se vidi da cilj nije bilo utvrditi zakonitost sjednice nego je jedini cilj i udruge i SDP-a sinkronizirano spriječiti sve gradske projekte, osobito one koji se odnose na ispravljanje pogrešnih i štetnih odluka koje su Grad uvele u sporove vrijedne stotine milijuna kuna, a koje mi sada mirno nastojimo raščistiti i ukloniti bale - rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.

Predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan pozdravio je odluku Ministarstva koja je po njegovom mišljenju bila i očekivana.

- Kao predsjednik Gradskog vijeća sazvao sam sjednicu i predložio njeno održavanje putem aplikacije ZOOM vodeći se epidemiološkom situacijom. Svakoj vijećnici i vijećniku bilo je omogućeno da raspravlja na toj sjednici, da koristi sve institute predviđene Poslovnikom o radu Gradskog vijeća i u konačnici da glasa. Činjenica da su vijećnici SDP-a bojkotirali sjednicu pokazuje da nisu voljni surađivati kad je u pitanju rješavanje krucijalnih problema grada, odnosno da bježe od odgovornosti. Ono što me čudi jest količina energije i truda koji ulažu u destrukciju i htijenje da se ne uspije riješiti problem, a pogotovo kad destrukciju, demagogiju i vrijeđanje zagovaraju osobe s dvostrukim kriterijima - objasnio je Habijan.

Martin Novosel

Novinar

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Video galerija

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.