Ministarstvo iz prodaje povuklo "Domaću salamu" iz varaždinske mesnice Foto: ilustracija

Ministarstvo iz prodaje povuklo "Domaću salamu" iz varaždinske mesnice

I.D./Varaždinske vijesti | 9.12.2016. u 19:33h | Objavljeno u Aktualno

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je danas potrošače o povlačenju i opozivu proizvoda “Domaća salama, 650g” kod kojeg je utvrđena bakterija Listeria monocytogenes.

Kako je navedeno u obavijesti, u sklopu provedbe godišnjeg Plana monitoringa hrane životinjskog podrijetla 29. studenoga obavljeno je uzorkovanje mesnog proizvoda: Domaća salama, podrijetlom iz objekta odobrenog broja 3024, koji se nalazi na lokaciji: Duga ulica 24, Varaždinske Toplice, subjekta u poslovanju s hranom Mesnica Rogina, vlasnik Krunoslav Rogina, Varaždin, Franca Prešerna 16.

Prema analitičkom izvješću od 8.12.2016. godine od strane Hrvatskog veterinarskog instituta, Veterinarskog zavoda Križevci, u proizvodu “Domaća salama, 650g”, LOT broja 07102016, datuma proizvodnje 07.10.2016. godine s rokom trajanja 31.12.2016. godine, utvrđena je Listeria monocytogenes.

Službenom kontrolom veterinarske inspekcije provedenom 9. prosinca utvrđeno je da je proizvod stavljan na tržište putem vlastitih maloprodajnih objekata – mesnica. Ministarstvo navodi da ovaj proizvod nije u skladu s Prilogom I. Uredbe Komisije (EZ) br. 2073/2005 od 15. studenoga 2005. o mikrobiološkim kriterijima za hranu. Napominju također kako se obavijest odnosi isključivo na navedeni proizvod.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci