Ministarstvo: Grad Varaždin može se zadužiti za sanaciju odlagališta u Brezju

VV | 25.10.2016. u 08:29h | Objavljeno u Aktualno

Iz Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Grada Varaždina jučer su izvijestili da je Gradu stiglo mišljenje Ministarstva financija o zaduženju Grada za prvu fazu sanacije odlagališta baliranog otpada u Brezju.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

- Na adresu Grada Varaždina 21. listopada 2016. stiglo je mišljenje Ministarstva financija Republike Hrvatske o mogućnosti zaduženja jedinice lokalne samouprave za odlaganje baliranog miješanog komunalnog otpada kao I. faze sanacije odlagališta. Ministarstvo financija dalo je pozitivno mišljenje u kojem izrijekom konstatira da se Grad Varaždin može dugoročno zadužiti za navedenu investiciju.

Ovo je mišljenje bilo naročito aktualno u vrijeme izglasavanje rebalansa proračuna kojim su se trebala osigurati sredstva za rješavanje baliranog otpada.

Podsjećamo, razlog neizglasavanja zaduženja Grada pojedini vijećnici potkrijepili su konstatacijom da se „Grad ne može za to zadužiti jer to nije investicija“ što se u konačnici pokazalo pogrešnim. Iako je gradskim vijećnicima na vrijeme predočena definicija investicije prema Zakonu o proračunu Vijeće nije izglasalo predloženi rebalans, a time je ujedno i onemogućeno rješavanje problema baliranog otpada.

Uvjeravanja gradonačelnika Gorana Habuša kako sanacija odlagališta za građane Grada Varaždina, a najviše za stanovnike Brezja, poboljšava kvalitetu života te da odvoz baliranog otpada predstavlja povećanje vrijednosti i privlačnosti za investitore cjelokupne zone Brezje bila su neprihvaćena zbog tvrdnje da se „Grad ne može zadužiti za zbrinjavanje baliranog otpada“.

Mišljenje Ministarstva financija koje šaljemo u prilogu sada je potvrdilo da se Grad Varaždin ipak može zadužiti - navodi se u priopćenju.

Označeno u