Ministar Marić: Gradske vlasti do sad nisu razvijale konkretne projekte

Varaždinske vijesti | 12.5.2017. u 08:50h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Državni ured za upravljanje državnom imovinom i do sad je pružao potporu gradu prepustivši mu nekretnine u vlasništvo i upravljanje, no gradske vlasti nisu razvijale konkretne projekte te je došlo u pitanje samo upravljanje, kao i poštivanje ugovornih obveza grada pa i sam povrat vlasništva državi. Varaždin se ne mora bojati da država neće podržati realne i razvijene projekte u njihovom provođenju - zaključio je ministar državne imovine Goran Marić prilikom radnog sastanka s Damirom Habijanom i Denisom Čupićem.

- Nema jednostavnog recepta za stabilnost i rast osim stvarnog shvaćanja gospodarstva. Grad će u suradnji sa stručnom javnosti razviti programe vezane uz državnu imovinu te planski krenuti u realizaciju iniciranja projekata - izjavio je Habijan.

Ministru su prezentirane konkretne mjere iz izbornog programa za koje je ministar izrazio apsolutnu podršku pohvalivši pristup projektnih rješenja i modela koja su predviđena programom.

- Grad će imati apsolutnu podršku pri provođenju projekata na nekretninama u vlasništvu države kao i u zajedničkim projektima s ministarstvom - rekao je Marić, a za provođenje konkretnih projekata osigurana je i podrška ministarstva i njegovih djelatnika.

Mariću su predstavljeni projekti razvoja Varaždina kao logističkog čvorišta, aktiviranje Zone Brezje razvojem velikih parcela i smanjenjem opterećenja na gradski proračun te konkretne mjere oživljavanja gradske jezgre u suradnji grada, privatnih vlasnika i države, kao i mjere privlačenja ciljane industrije.