Radimir Čačić, Nenad Kudelić i ministar zdravstva Milan Kujundžić (s lijeva) Foto: Krešimir Đurić

Ministar Kujundžić u varaždinskoj bolnici: Trend investiranja ovog kraja u zdravstvo je vrlo pozitivan

| 9.2.2018. u 13:34h | Objavljeno u Aktualno

Na današnjem svečanom otvaranju novog Centra za hemodijalizu, koji se sada nalazi na petom katu na internističkom odjelu glavne zgrade Opće bolnice Varaždin, stigao je ministar zdravstva Milan Kujundžić u društvu župana Varaždinske županije Radimira Čačića te ravnatelja OB Varaždin Nenada Kudelića.

- Ovo je bio jedan veliki projekt. Hemodijaliza je odjel s dugogodišnjom tradicijom OB Varaždin. Radi od 1980. godine kada je imao 6 dijaliznih mjesta. Mi smo danas s ovim projektom koji traje tri godine financiran sredstvima preko 14 milijuna kuna omogućili 35 novih hemodijaliznih mjesta na našem odjelu. Ovo znači jako puno za bolnicu, a još više za pacijente - rekao je Kudelić.

Početkom ove godine odjel hemodijalize je preseljen iz starih prostora, iz zgrade Neurologije, u novi zdravstveni prostor Internističko-pedijatrijskog paviljona te tako prostorno sada čini jedinstvenu cjelinu Odjela za nefrologiju i dijalizu. U novom odjelu se nalazi 35 kreveta za dijalizu, a za koja su osigurana 37 uređaja za dijalizu od kojih su 2 rezervna jer se isti tijekom određenog broja sati rada preventivno održavaju u servisnoj radionici OBV-a, čime se pridaje velika pažnja sigurnosti pacijenata u programu dijalize.

- Ovo je bio izuzetno važan projekt. Mi želimo da cijela bolnica izgleda kao ovaj odjel kao prostor. Mi ćemo nastaviti s projektima na OB Varaždin, a to ćemo ostvariti u sljedećih godinu i pol dana. Ići ćemo i sa Klenovnikom i kompletnom obnovom Hotela Minerve. To je jedan ogroman spektar sredstava koje ulažemo u naše zdravstvo - rekao je Čačić.

Radovi na Odjelu hemodijalize su završeni 2016. godine, a opremanje i sustav pripreme demineralizirane vode krajem 2017. godine.

- Samo mogu reći riječi hvale glede prostora, opreme i osoblja koje ovdje radi. Ovo je uistinu velika stvar u vašem zdravstvu. Vi ste ogledni primjerak utoliko što je ova vlada, bez predrasuda, usmjerila velike investicije. Usmjerili smo oko 15 milijuna kuna za specijalizacije, u Varaždin će stići i novi aparat za magnetnu rezonanciju što je prije nikada nije bilo. To su velike investicije i mislim da je trend investiranja u zdravstvo ovoga kraja vrlo pozitivan - zaključio je Kujundžić.