Millard: Transparentnost - temelj sprječavanja pojavljivanja i širenja korupcije

| 3.9.2021. u 16:07h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Mladi nisu dovoljno uključeni u suzbijanje korupcije i donošenje odluka općenito, a najčešće dolaze do jednostavnih ideja za kompleksne probleme i vrlo su sposobni, inteligentni i kreativni, ustvrdila je Kaja Pavlinić, predsjednica udruge Forum za održivi razvoj Zeleni prozor, otvarajući antikorupcijski program za mlade Glas mladih za integritet („Youth Voice for Integrity“), kojim se želi potaknuti angažman mladih za borbu protiv korupcije.

Učenike i studente u dobi od 16 do 24 godine, sudionike ovog dvodnevnog skupa u varaždinskom Park Boutique hotelu pozdravili su uzvanici te im zaželjeli uspjeh u radu.

konferencija_u_parku_Voice_for_integrity4.JPG

Cameron Millard, politički tajnik u Veleposlanstvu SAD-a u Zagrebu, koje i ove godine financijski podržava ovaj program, pohvalio je angažman mladih u suzbijanju korupcije, koju vidi kao gorući problem mnogih država u svijetu, a transparentnost vidi kao jedan od temelja za sprječavanje njezinog pojavljivanja i širenja.

Zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec, uz ostalo, ukazala je da  je Varaždinska županija jedna od prvih županija koje su osnovale Antikorupcijsko vijeće s ciljem prevencije i borbe protiv korupcije.

konferencija_u_parku_Voice_for_integrity2.JPG

Neven Bosilj, gradonačelnik Grada Varaždina, naglasio je kako mu je izuzetno drago što ovaj program okuplja mlade, koji imaju želju angažirati se u borbi protiv korupcije.

- Korupcija je u današnje vrijeme, nažalost, sveprisutna u hrvatskom društvu i vrlo česta pojava o kojoj svjedočimo na svim razinama. Antikorupcijski program Youth Voice for Integrity, koji se po drugi put održava u Varaždinu, iznimno je važan jer upoznaje mlade sudionike s oblicima korupcije te posljedicama koje ima na zajednicu te načinima kako se može prevenirati   – rekao je gradonačelnik Bosilj.

Sudionicima skupa, koji su iz raznih krajeva Hrvatske,  svoja iskustva i znanja prenijet će  Ana Uglešić (Institut za razvoj obrazovanja), Marko Kovačić (Institut za društvena istraživanja u Zagrebu), Marko Popović (Forum za održivi razvoj Zeleni prozor), Dražen Hoffmann (GONG), Duje Kovačević (portal srednja.hr) i dr. Anatoli Rapoport (Purdue University), koji će se uključiti u dijelove programa preko Zooma.

konferencija_u_parku_Voice_for_integrity.JPG