Međimurski Stožer ukinuo obavezu nošenja maski učenicima za vrijeme nastave Foto: ilustracija

Međimurski Stožer ukinuo obavezu nošenja maski učenicima za vrijeme nastave

Varaždinske vijesti | 14.9.2020. u 12:45h | Objavljeno u Aktualno

Stožer civilne zaštite Međimurske županije, sukladno preporuci Ministarstva znanosti i obrazovanja prema kojoj lokalni stožeri civilne zaštite mogu samostalno donositi odluke o korištenju zaštitnih maski od strane učenika za vrijeme trajanja nastave u školama, te suglasnosti epidemiologa Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, izdao je preporuku kojom se zbog trenutno povoljne epidemiološke situacije ublažava obveza nošenja maski za učenike osnovnih i srednjih škola za vrijeme trajanja nastave u smislu da nije obvezno nošenje zaštitnih maski za vrijeme trajanja nastave u školama.

- Maske su i dalje potrebne u javnom prijevozu te prilikom dolaska i odlaska u školu. Važno je također, u razredima osigurati preporučenu distancu među učenicima - napominju iz stožera.

Ako se u nekoj školi dogodi obolijevanje učenika ili nastavnika, donosit će se posebne odluke za te pojedine škole, odnosno pojedine razrede u toj školi, dodali su.

- Ova preporuka bit će na snazi do daljnjega, ukoliko se neće pogoršati epidemiološka situacija. Stoga apeliramo na sve učenice i učenike da se drže pravila socijalne distance, budu odgovorni i čuvaju sebe i svoje bližnje kako bi mogli zadržati povoljnu situaciju - ističu iz međimurskog stožera.

Podsjetili su i da u utorak 15. rujna završava razdoblje tijekom kojega je Zavod za javno zdravstvo donosio odluke o održavanju manifestacija na području Međimurske županije. Donošenje odluka u nadolazećem razdoblju preuzet će Stožer civilne zaštite Međimurske županije.