Marko Fišter (HDZ) za načelnika Brezničkog Huma: Bit ću načelnik volonter

VV | 31.3.2021. u 13:51h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Marko Fišter, predsjednik Općinske organizacije HDZ-a u Brezničkom Humu, bit će stranački kandidat za načelnika Općine na predstojećim lokalnim izborima.

Predstavivši se u utorak, 32-godišnji Fišter istaknuo je da od rođenja živi u Brezničkom Humu te da je zaposlen kao prodajni inženjer u međunarodnoj tvrtki sa sjedištem na području općine.

- Prva želja, moj nedosanjani san je dječji vrtić u Brezničkom Humu, za koji potreba postoji već dugi niz godina, ali nikad nije ugledao svjetlo dana. Vjerujem da ćemo uz pomoć našeg budućeg župana Anđelka Stričaka taj projekt konačno realizirati - kazao je Fišter i dodao da je jedan od nedostataka koji muči stanovnike i centar Brezničkog Huma.

- Imamo centar koji u današnje vrijeme nikako ne bi smio biti takav kakav je, ali taj se problem vrlo lako može riješiti uz pomoć partnera i dobrog investitora. I mi želimo imati centar kojim se možemo ponositi, kao što ga imaju susjedne općine, a najbolji primjer je Visoko koje ima centar o kakvom mi trenutno možemo samo sanjati - objasnio je Fišter.

Fišter je obećao da će biti načelnik volonter te da će novac koji će na taj način uštedjeti usmjeriti prema socijalno najranjivijim skupinama – umirovljenicima, ali i studentima te učenicima kojima za početak namjerava omogućiti produženi boravak u školi.

- Radit ću i na poboljšanju prometne i vodovodne infrastrukture koje nisu na zadovoljavajućoj razini, pogotovo u udaljenijim dijelovima općine, a do kraja mandata obećajem asfaltirati svaku cestu do svake vikendice i svim kućanstvima omogućiti priključak vode. Osim toga, zalagat ću se za infrastrukturu potrebnu za brzi internet neophodan u ovo vrijeme pandemije kad mnogi rade od kuće, a djeca imaju online nastavu - rekao je kandidat za načelnika.

Obećao je i da će nastaviti, ali poboljšati i produbiti odnos sa svim udrugama na području općine Breznički Hum.

- Prvenstveno mislim na naše vatrogasce, lovačko društvo i limenu glazbu jer oni čine okosnicu našeg društvenog života - zaključio je Fišter.

Podršku stranačkom kandidatu za načelnika Općine Breznički Hum pružio je predsjednik varaždinske Županijske organizacije HDZ-a i kandidat za župana Varaždinske županije, saborski zastupnik Anđelko Stričak.

- Općina Breznički Hum na pola je puta između prvog glavnog grada svih Hrvata – Varaždina i aktualne metropole – Zagreba. Samom sredinom općine prolazi autocesta, općina je brežuljkastog karaktera i te su predispozicije usmjerile tijek njezinog razvoja. Mi u HDZ-u smatramo da je upravo izlaz, odnosno ulaz na autocestu dobra osnova za razvoj poduzetničke zone, a ovi su lijepi bregi kao Bogom dani za izletnički i seoski turizam. Smatram da će naš kandidat upravo na tome ustrajati, zalagati se da se podignu gospodarske aktivnosti, a samim time će u proračunu biti daleko više sredstava za obrazovanje, kulturu, sport, komunalnu infrastrukturu - rekao je Stričak naglasivši da Fišter ima punu podršku stranke.

- Podržavamo našeg kandidata u namjeri da postane načelnik, da iskoristi sve prednosti i pogodnosti položaja općine Breznički Hum za boljitak građana ove, ali i susjednih općina. Smatram da u periodu unazad četiri mandata Općina to nije iskoristila, a sada će u sinergiji od lokalne, preko županijske, do državne razine, pod dobrim vodstvom, biti u mogućnosti sve to iskoristiti -  poručio je Stričak.

breznicki_hum_1.JPG

breznicki_hum_2.JPG

breznicki_hum_4.JPG

breznicki_hum_6.JPG