M. Ivanković o radu TTS-a unatoč mjerama: Očekujemo inspekciju, kazne se ne bojimo Foto: VV arhiva / ilustracija

M. Ivanković o radu TTS-a unatoč mjerama: Očekujemo inspekciju, kazne se ne bojimo

VV / hrt.hr | 9.11.2020. u 09:55h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinska županija ima najstrože mjere u borbi protiv korona virusa. Ukinute su sportske amaterske aktivnosti za kontaktne sportove, nema niti amaterskih kulturno umjetničkih izvedbi i okupljanja. Ugostiteljski objekti mogu raditi do 22 sata s gostima. Izazvalo je to pravu buru djela poduzetnika, glumaca, građana koji tvrde kako se lokalni stožer se pogubio, piše hrt.hr.

U emisiji Studio 4 gostovala je direktorica TTS sportskog centra u Varaždinu Mia Ivanković, koja je objavila na mrežnoj stranici kako je sportski centar odlučio reći "ne" odluci Stožera civilne zaštite.

>> TTS: Bez kompenzacijskih mjera, oglušit ćemo se na mjere i normalno dalje raditi

- Mi i dalje normalno radimo, pa smo čak i osmislili način kako da se krećemo unutar zakonskih okvira, rekla je i dodala da mjere koje je stožer donio su potpuno besmislene.

>> Na snazi od 7. studenog: Nacionalni stožer donio nove mjere za Varaždinsku županiju

Istaknula je kako se ne mogu ljudima ukidati poslovi, a da ih se ne obešteti. Kako je rekla, smanjili su kvadraturu u fitnessu i kafiću, smanjili su radno vrijeme kafića, a sada žele zabraniti da rekreativcima iznajmljuju dvoranu.

Ivanković je rekla kako se ne boje inspekcija i kazne te kako danas očekuje inspekciju.

Župan Radimir Čačić je naglasio kako je potrebno uvesti kompenzacijske mjere, ali Ivanković je rekla kako su svi jaki verbalno, ali ne i na djelima.

Robert Vugrin, načelnik Stožera Varaždinske županije, rekao je kako ovo što govori Ivanković je opasno.

- Jedno je tražiti kompenzacijske mjere i ukazivati kako je nečije poslovanje pogođeno datim mjerama, ali javno izjavljivati kako se ne misle pridržavati epidemioloških odluka to je opasno i opstruira se rad zdravstvenih djelatnika, naglasio je i dodao kako je važno dati povjerenje struci, ali dati i osobni doprinos suzbijanju pandemije.

- RH je propustila napraviti jasan sustav kako bi ljudi znali što ih očekuje. Varaždinska županija je do prije mjesec dana imala jednu od najnižih stopa pojavnosti virusa u cijeloj EU. Danas imamo stopu pojavnosti na 100 tisuća stanovnika 900 oboljelih, rekao je kako imaju 4-5 puta lošiju situaciju od Švedske, 5-6 puta lošiju situaciju od Njemačke i dva i pol puta lošiju situaciju od situacije same Republike Hrvatske, rekao je Vugrin.

Na pita smatra li da su neke mjere nelogične, Vugrin se složio s time.

- Tražili smo od Nacionalnog stožera da mi uvedemo restrikcije na svim područjima, zato što ne vidimo razliku npr. kod vjerskih okupljanja, kulturnih ili bilo kakvih drugih. Sva okupljanja u Varaždinskoj županiji su trenutno jako opasna, rekao je.

Vugrin je naglasio kako Varaždinska županija ne može ponuditi svim gospodarskim subjektima adekvatne kompenzacijske mjere i to mora ići s nacionalne razine, ali nacionalna razina još uvijek nije spremna ići prema jačim restrikcijama.

- Oni još uvijek nisu spremni zatvarati vjerske objekte, ni objekte kulture, ni ugostiteljske objekte, rekao je i dodao kako sve ovo vodi prema nekontroliranom lockdownu u Varaždinskoj županiji.

Označeno u