M. Batinić: Preporučio bih županu Stričaku da se makne s funkcije župana, nije joj dorastao

VV | 22.9.2022. u 09:15h | Objavljeno u Aktualno

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić na jučerašnjoj se sjednici Gradskog vijeća Ivanec osvrnuo na izjave varaždinskog župana Anđelka Stričaka iznesene na sjednici Županijske skupštine.

Stričak je s govornice iznio tvrdnje o tome da je Batinić godinama znao da će doći do otvaranja kamenoloma u Siljevcu, ali da je o tome šutio sve do trenutka kada je postala izgledna gradnja brze ceste, da „gradonačelnik šalje sve da koriste kamen iz kamenoloma u Očuri koji vodi gosp. Vugrinec“ te da je preko bivšeg zamjenika gradonačelnika Branka Putareka, direktora Poljoprivrednog poduzeća Ivanec, interesno povezan s kamenolomom u Očuri.

Očitujući se na trač izjave i podmetanja kakva ne priliče najvišem županijskom dužnosniku, Batinić mu je, parafrazirajući jednu staru pjesmu, ironično poručio da ne zna bi li se zbog njih smijao ili plakao:

- Nakon što su me kolege upozorili na županove izjave, malo sam prosurfao po portalima i vidio da je župan na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine napao i SDP i Reformiste i mene. Međutim, nisam primijetio da se dosad jasno očitovao o tome da li je za kamenolom ili je protiv kamenoloma. Nisam primijetio da je stao uz bok svojoj Gradskoj organizaciji HDZ-a i da je podršku dao i njoj i mještanima Ivanečke Željeznice, koji se protive kamenolomu – izjavio je Batinić.

Nisam stručnjak za dijagnoze, ali…

- Očito se g. Stričak ne osjeća ugodno u svojoj koži. Nisam stručnjak da bih mu mogao postaviti dijagnozu, ali imam dojam da se osjeća inferiorno. Preporučio bih mu da se makne s funkcije kojoj nije dorastao, jer tu očito nešto ne štima – ocijenio je gradonačelnik.

- Šteta što župan Stričak nije rođen u doba pisaca basni i bajki, poput braće Grimm ili H. C. Andersena pa da napiše neku bajku pod naslovom „Stričak u zemlji čudesa“ – poručio je Batinić u svjetlu čestih izjava A. Stričaka o „čudesima“ u Ivancu te zaključio da je njegov istup na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine izvan svake pameti.