N. Ban Toskić i Z. Huđek Leskovar Foto: KoHOM

Liječnica iz Varaždinske županije nova je predsjednica KoHOM-a

Varaždinske vijesti | 2.10.2024. u 09:51h | Objavljeno u Aktualno

Zrinka Huđek Leskovar nova je predsjednica Koordinacija hrvatske obiteljske medicine (KoHOM).

Huđek Leskovar izabrana je na Skupštini KoHOM-a velikom većinom glasova (77,9 posto) članova s pravom glasa, uz izlaznost od 79 posto. Uz predsjednicu izabrani su članovi Izvršnog odbora Vanja Hmelik koji će obnašati dužnost tajnika KoHOM-a, Leonardo Bressan, Davorka Došen Mrak, Magdalena Šobar i Dejan Momčilović. U Izvršnom odboru KoHOM-a ostaje dosadašnja predsjednica KoHOM-a Nataša Ban Toskić.

- Uvjerena sam u to da će KoHOM s kolegicom Zrinkom Huđek Leskovar na čelu, nastaviti hrabru i beskompromisnu borbu za prava obiteljskih liječnika i zaštitu struke obiteljske medicine, a na dobrobit naših pacijenata zbog kojih i jesmo tu - kazala je Ban Toskić, uz čestitke novom vodstvu najveće udruge obiteljskih doktora koja broji preko tisuću članova.

Zrinka Huđek Leskovar članica je KoHOM-a od osnutka, dugogodišnja je predsjednica KoHOM-ove podružnice Varaždinske županije, a posljednje četiri godine bila je članica Izvršnog odbora i tajnica KoHOM-a te je aktivno sudjelovala u svim važnijim pregovorima i akcijama.

- Svih ovih godina, naši problemi su u srži uvijek isti. Sve što nas muči proistječe iz istog - neshvaćanja važnosti obiteljskog liječnika kao nositelja sustava. I od tuda i financijsko nedostatno ulaganje i administrativno opterećenje i nedostatni broj specijalizacija i sve što nam HZZO nameće - pa čak i pretjerani broj kontrola - kazala je Huđek Leskovar, koja ima ordinaciju obiteljske medicine u Vinici.

Istaknula je da će KoHOM nastaviti biti suradljiva udruga, ali i udruga koja je čvrsta, jaka i neovisna kao što je to i do sada bio slučaj. Skupština KoHOM-a izabrala je i članove Nadzornog odbora i Mirovnog vijeća.