Ladislav Sabo (desno) Foto: Željko Hajdinjak

Ladislav Sabo uhićen zbog prodora koronavirusa u ilegalan starački dom u Legradu

VV/ePodravina | 13.1.2021. u 09:50h | Objavljeno u Aktualno

Služba kriminalističke policije PU koprivničko-križevačke dovršila je kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Teška kaznena djela protiv zdravlja ljudi i Širenje i prenošenje zarazne bolesti, piše portal ePodravina. Radi se o Ladislavu Sabi, vlasniku nelegalnog doma za starije i nemoćne u Legradu, nedaleko od Ludbrega, koji je otkriven kad se koronavirus probio u isti.

Policija tvrdi kako je pružao smještaj i skrb nekoliko desetaka starijih i teško bolesnih osoba bez da je za to imao dozvolu. Isto tako, od ožujka prošle godine nije primjenjivao upute HZJZ-a kojima se nastoji spriječiti epidemija koronavirusa.

Svojim ponašanjem doveo je do širenja zarazne bolesti među zaposlenicima i korisnicima, a dvije starije žene su i preminule. Da bi stvari bile gore, Sabo je epidemiolozima lagao, zatajio je broj i idenitet osoba o kojima je skrbio. Tako je prouzročio neposrednu opasnost od širenja zarazne bolesti.

- Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Teška kaznena djela protiv zdravlja ljudi“ i Širenje i prenošenje zarazne bolesti“ protiv osumnjičenika je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku - poručila je policija.