Kreće izgradnja rotora na državnoj cesti kod Zone Sjever Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Kreće izgradnja rotora na državnoj cesti kod Zone Sjever

Varaždinske vijesti | 23.4.2019. u 09:16h | Objavljeno u Aktualno

Uoči Dana općine Trnovec Bartolovečki, koji se obilježava 17. travnja, stigle su dobre vijesti – kreće se s izgradnjom kružnog toka na državnoj cesti D2 u Trnovcu kod Zone Sjever. Dobre vijesti donio je član Uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić.

– Zahvaljujući načelniku Općine Trnovec Bartolovečki Zvonku Šamecu i uviđajući potrebe za rotorom na izlazu iz Zone Sjever, Hrvatske ceste su prije godinu dana pokrenule cijeli projekt pripreme dokumentacije i pripreme za izgradnju rotora u Trnovcu. 16. travnja je građevinska dozvola postala pravomoćna. S time su svi uvjeti koji su potrebni za izgradnju rotora ostvareni. Hrvatske ceste sada pokreću postupak javne nabave. Kroz nekoliko mjeseci svi akti bi trebali biti gotovi i trebalo bi se krenuti u izgradnju rotora – izjavio je Leverić te dodao da se, prema redovnom planu, početak izgradnje očekuje za šest mjeseci.

– Vrijednost cijele investicije je oko 4 milijuna kuna bez PDV-a. To u potpunosti financiraju Hrvatske ceste. Znamo da je preko 3000 ljudi zaposleno u Zoni. U špici dolaska i odlaska na posao stvaraju se velike gužve na državnoj cesti – rekao je član Uprave Hrvatskih cesta te najavio povećanje sigurnosti na državnoj cesti D2, i u Trnovcu, ali i do Dubrave Križovljanske, dodatnim osvjetljavanjem pješačkih prijelaza.

Leverić je naglasio veliku pomoć Općine Trnovec Bartolovečki u projektu izgradnje kružnog toka na državnoj cesti. Načelnik, HNS-ov Zvonko Šamec, ističe da se ovime rješava veliki prometni problem.

– Izdane su dozvole da bi u Hrvatskim cestama mogao početi postupak javne nabave za izgradnju rotora. Nadam se da će do kraja godine ovaj veliki problem u našoj općini biti riješen. Unatrag godinu i pol dana, kako se na mjestu člana Uprave Hrvatskih cesta nalazi Alen Leverić, riješili smo i neke sitnije probleme koje smo imali na državnoj cesti, a vezani su na sigurnosti prometa – kazao je Šamec te dodao da je, osim s Hrvatskim cestama, zadovoljan suradnjom sa svim državnim i županijskim trgovačkim društvima.

– Investicije koje smo imali svih ovih godina, a sedmu godinu sam načelnik, bile su velike i značajne, preko 50 milijuna kuna ulaganja svih državnih tvrtki i trgovačkih društava s područja Varaždinske županije – istaknuo je načelnik općine Trnovec Bartolovečki.

trnovec_d2_1.JPG

trnovec_d2_2.JPG