Koronavirus u Varaždinskoj županiji: Treći oboljeli je 60-godišnji muškarac, član obitelji drugooboljelog Foto: Krešimir Đurić

Koronavirus u Varaždinskoj županiji: Treći oboljeli je 60-godišnji muškarac, član obitelji drugooboljelog

| 6.3.2020. u 13:20h | Objavljeno u Aktualno

Treći potvrđeni slučaj zaraze koronavirusom u Varaždinskoj županiji je muškarac starosti 60-ak godina. Potvrdio je to danas načelnik županijskog stožera civilne zaštite Robert Vugrin.

- Riječ je o osobi starosti oko 60 godina koja je bila u kontaktu s drugom zaraženom osobom, zapravo se radi o članu obitelji. Zasad mogu reći da je klinička slika umjerena, radi se o blažim simptomima poput gripe kao što su povišena temperatura, kašalj i slično. Mapirani su i svi kontakti te osobe, suradnja je odlična, postoje aktivni zdravstveni nadzor nad svima, a osoba koja je zaražena se nalazi u izolaciji u Općoj bolnici Varaždin - napomenuo je Vugrin.

- Budući da je riječ o istoj grani, preporuke se ne mijenjaju, a svi postupnici su dostupni na internetskoj stranici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo rekao je Vugrin i dodao da će se danas u 14 sati održati i video-konferencija nacionalnog stožera civilne zaštite i ministarstva zdravstva sa svim načelnicima stožera civilne zaštite u Hrvatskoj, pa je moguće da ćemo nakon toga imati i nove informacije ili naputke.

Potvrdom trećeg slučaja zaraze u županiji, a 11 u Hrvatskoj, povećao se i broj osoba pod zdravstvenim nadzorom u Varaždinskoj županiji, kojih je do jučer bilo više od 100.

- Naravno, proširio se i broj osoba koje su pod nadzorom. Odmah nakon što smo jučer dobili rezultate testiranja treće osobe, krenulo se u mapiranje novih kontakata i sve sumnjive osobe se stavljaju pod aktivni zdravstveni nadzor - naglasio je Vugrin.