Darko Koren i Mladen Jozinović Foto: VV arhiva

Koprivnički župan Koren: U ponedjeljak odluka o Jozinoviću, očekujem da vrati novac

I.D./Varaždinske vijesti | 16.11.2017. u 14:27h | Objavljeno u Aktualno

Koprivničko-križevački župan Darko Koren na današnjoj je konferenciji za medije potvrdio da će se u ponedjeljak, u jutarnjim satima, održati izvanredna sjednica Skupštine Piškornice s jednom jedinom točkom, a to je odluka o odgovornosti Uprave društva, točnije direktora Mladena Jozinovića, piše ePodravina.hr.

U ponedjeljak ćemo, dakle, doznati hoće li Jozinović ostati na čelu tvrtke ili će biti smijenjen. Župan Koren se očitovao i o spornom milijunskom Jozinovićevom bonusu.

– Što se tiče pravnog aspekta, zasad mi govore da je s tim sve u redu, no vidjet ćemo što će inspekcije pokazati. Ne mogu o tome unaprijed govoriti. Što se tiče moralnog, za to sam da direktor vrati novac i to onaj iznos koji je bio iznad onoga što se dogovaralo na Skupštini – kazao je Koren, koji je ujedno potvrdio da je s Jozinovićem u kumskoj vezi.

Međimurski župan Matija Posavec za ePodravinu je rekao:

- Tri župana i načelnik Koprivničkog Ivanca su za njegovu smjenu, nema tu više puno filozofije. Što se tiče projekta, on je dalje strateški i nastavlja se, a o imenima novog direktora još nismo razgovarali, iako nakon smjene moramo odmah postaviti v.d. direktora – rekao je Posavec.

Povodom odluke suosnivača da će sljedeći tjedan Jozinović biti razrješen dužnosti, ponovno se oglasio i Živi zid Varaždinske županije.

- Krajnje je neozbiljno, a mnogi građani misle i kriminalno, od župana Čačića, Posavca, Korena i Kolara da su dozvolili još minimum tjedan dana Jozinoviću ovakav način poslovanja i bivanja na čelu tvrtke u vlasništvu Županija. Živi zid Varaždinske županije traži hitni otkaz, zabranu približavanja tvrtki i hitno pokretanje revizije od poreznika i revizora. Uz to, bez odgode i istragu DORH-a i USKOK-a. Hitno je potrebno pokrenuti pravni mehanizam kojim bi Varaždinska županija, kao legitimni vlasnik, 22,5 posto dobiti od poslovanja tvrtke Piškornica d.o.o. vratila u svoj proračun - istaknuo je Marijan Dominko, vijećnik Živog zida u Županijskoj skupštini Varaždinske županije, te ponovio kako, s obzirom da je svaka od Županija suvlasnik 22,5 posto dobiti koja je samo u 2016. godini iznosila više od 10 milijuna kuna, plus šest milijuna kuna na čekanju, očekuju priljev od minimalno 2,25 milijuna kuna u proračun Varaždinske i ostale tri županije.

- Svako ostalo djelovanje kod građana izazva negodovanje, a ponajviše sumnju da će se sljedeći dani, koje su direktoru omogućila četvorica župana, iskoristiti za krivotvorenje računa i "friziranje" - dodaju iz Živog zida.

Podsjetimo, Skupštinu su župani sazvali nakon što je u javnost izašla informacija da je direktor Piškornice i Piškornice - sanacijsko odlagalište, Mladen Jozinović, sam sa sobom potpisao ugovor prema kojem ima pravo na dodatnih 10.000 kuna naknade mjesečno i bonus od 10 posto dobiti te je sam sebi, uz direktorsku plaću od 18.500 kuna koju prima u Piškornici i 10.000 kuna naknade mjesečno, isplatio milijun kuna dodatnog bonusa.