Konstituiran Hrvatski sabor, ovi zastupnici dolaze iz naše županije

vv | 16.5.2024. u 12:52h | Objavljeno u Aktualno

Saborski zastupnici, izabrani 17. travnja, okupili su se u četvrtak u Hrvatskom saboru na prvoj, konstituirajućoj sjednici novog, 11. saziva od neovisnosti, a uz njih su na svečanoj sjednici i brojni drugi visoki uzvanici, prenosi HRT.

Gordan Jandroković u četvrtak je po treći put izabran za predsjednika Hrvatskoga sabora, to u 34 godine modernog saborovanja nije pošlo za rukom ni jednom od njegovih 11 prethodnika. Novoizabranim zastupnicima poručio je kako nije vrijeme za jeftini politički egzibicionizam i dovođenje u pitanje temelja ustavno-pravnog poretka već za kvalitetnu političku raspravu i donošenje zakona na dobrobit građana. Svi će zastupnici prisegnuti da će svoju dužnost obnašati savjesno i odgovorno, da će se u svom radu držati Ustava i zakona i poštovati pravni poredak te da će se zauzimati za svekoliki napredak države.

Podsjetimo, saborski zastupnici iz Varaždinske županije u narednom će razdoblju biti: Goran Kaniški i Siniša Jenkač (HDZ - svatko po dvije godine), Miroslav Marković (SDP) , Barbara Antolić Vupora (SDP) , Predrag Štromar (HNS) , Dubravka Novak (Možemo)  i Dubravko Bilić (Nezavisna platforma Sjever) .

Označeno u