Koliko košta gradski Verglec? Tiskano je ukupno 19.000 primjeraka, a cijena je bila 39.500 kuna

MGA | 8.7.2022. u 11:30h | Objavljeno u Aktualno

HDZ-ova gradska vijećnica Silvija Cupar pitala je tijekom aktualnog sata na Gradskom vijeću koliko košta tiskanje nedavno predstavljenog gradskog lista Verglec te tko ga uređuje.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković pojasnio je da su list odlučili tiskati kako bi o servisnim informacijama i događanjima u gradu informirali građane jer oko dvije trećine sugrađana ne koriste internet.

- To su servisne informacije. Htjeli smo dvaput godišnje dati informaciju ljudima o tome što se radi i što će se raditi te informacije o događanjima kao što su "Ljeto u Varaždinu" i Špancirfest. To je komunalni list Grada Varaždina i rade ga stručne službe Grada, a ponudu za izradu su dale Varaždinske vijesti i Regionalni tjednik. Varaždinske vijesti su bile povoljnije. Ukupni je trošak bio 39.500 kuna za 17.000 primjeraka, ali smo morali doštampati još 2.000 primjeraka, a podijelili smo ga kućanstvima preko Čistoće, zajedno s računima. Smatramo da to nije velika cijena za informiranje javnosti - rekao je Marković.

Označeno u