Knauf Insulation iz Novog Marofa sponzorirat će izolaciju krova dječjeg vrtića u Gortanovoj

| 11.10.2017. u 13:07h | Objavljeno u Aktualno

Direktor kompanije Knauf Insulation d.o.o. Stjepan Mršić i gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok potpisali su jučer, 10. listopada, u Gradskoj vijećnici ugovor o sponzorstvu.

Tim ugovorom kompanija Knauf Insulation iz Novog Marofa obvezala se sponzorirati mineralnu vunu za izolaciju krovišta dječjeg vrtića u Gortanovoj ulici u Varaždinu koji će uskoro biti energetski obnovljen dok se Grad obvezao pronaći najpovoljnijeg izvođača.

Naime, sponzoriranje izolacije krova dječjeg vrtića dio je društveno odgovornog projekta „Mali zeleni svijet“ . Potpisivanju ugovora prisustvovala je i Jasenka Husnjak, ravnateljica Dječjeg vrtića Varaždin koja je zahvalila sponzorima i izrazila zadovoljstvo što konačno kreće energetska obnova vrtića u Gortanovoj.

Među prisutnima potpisivanju ugovora bio je i Mario Sambolec, pročelnik UO za komunalni sustav i urbanizam. On je pojasnio da će 1.300 metara kvadratnih krova dobiti 15 centimetara kvalitetne izolacije mineralnom vunom što će u mnogome smanjiti troškove grijanja. Spomenuo je, također, da za sada izvođači još nisu poznati.

- Projekt se odnosi na energetski efikasnu obnovu javnih zgrada, vrtića i škola. Grad Varaždin je jedan od dobrih primjera. Prepoznali smo potrebu energetske obnove vrtića u Varaždinu gdje i počinjemo s projektom obnove. Osim same obnove želimo probuditi i svijest o potrebi da djeca i djelatnici borave u ugodnom, zdravom i sigurnom prostoru. U projekt će biti uključena djeca s roditeljima te djelatnici vrtića s raznoraznim aktivnostima kako bi cijela priča bila poticajna - rekao je Krešimir Benjak, komunikacijski menadžer tvrtke Knauf Insulation.

vks3FwmLO3bTt30u pic jpg