Klopotan: Treba zagrabiti dublje u proračun kako bismo zaštitili naše sugrađane od inflatornog udara

| 27.9.2022. u 14:21h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati Grada Varaždina pozdravlja odluku aktualne gradske vlasti o izdvajanju dijela sredstava kako bi se ublažio inflatorni udar na sve građane, ali istovremeno upozorava da spomenute mjere nisu dovoljne ako se zaista cjelovito želi pomoći građanima Varaždina.

- Podržavamo ideju određenog povećanja dječjih božićnica, jednokratne potpore za umirovljenike i povećano sufinanciranje dječjeg vrtića. No, s druge strane energetska kriza već je tu, kao i sam početak sezone grijanja. Upravo ovo sada je pravi trenutak da se zagrabi dublje u proračun za koji se već nekoliko puta istaknulo da se puni bolje od očekivanog - naglasio je predsjednik varaždinskog HNS-a Igor Klopotan pozivajući da se upravo dio koji se građanima uzima preko većih računa i samim time većih poreza vrati njima kako bi lakše prevladali nadolazeće krizno razdoblje.

- Svi zajedno smo pred možda i najvećim izazovom do sada i postoji realna opasnost da će se dio naših sugrađana ove zime smrzavati i biti bez struje. Vrijeme da to spriječimo je upravo sada - zaključio je Klopotan još jednom pozvavši da se iskoriste apsolutno sve mogućnosti kako bi se inflatorni udar na građane Varaždina zaista ublažio.