Klizi li najveća hrvatska tekstilna tvrtka u stečaj? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Klizi li najveća hrvatska tekstilna tvrtka u stečaj?

Ivica Kruhoberec | 15.8.2022. u 16:00h | Objavljeno u Aktualno

Klizi li u stečaj Varteks, najveće hrvatska tekstilna tvrtka s tradicijom duljom od sto godina? To se pitanje (opet) nametnulo krajem prošlog tjedna, nakon što se u četvrtak saznalo da je Tomislav Babić prethodnog dana podnio ostavku na funkciji predsjednika uprave, dok se Igor Žonja zahvalio na funkciji zamjenika predsjednika nadzornog odbora. A nakon toga -blokada računa!

Time je samo nastavljen niz loših vijesti iz najveće, barem po broju zaposlenih (845), hrvatske tekstilne kompanije, koje zadnjih mjesec dana svjedoče o dosad najtežoj krizi u njezinoj povijesti. Iako je riječ o ostavkama vodećih ljudi tvrtke, odlasci Babića i Žonje sami po sebi ne bi bili toliko zabrinjavajući da nisu popraćeni znakovitim objašnjenjem.
- Razlog ostavke višemjesečni su neuspješni pregovori vjerovnika oko podjele novca od prodaje nekretnina, navodi se na burzi.

A kad se vjerovnici ne mogu dogovoriti oko namirenja svojih tražbina, onda je često samo pitanje trenutka kada će početi slati svoje tražbine na naplatu, što često vodi u blokadu računa i stečaj kod visokozaduženih poduzeća...

 Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u