Kandidati liste broj 9 na izborima za Europski parlament jednoglasni - zaustavljamo konzervativni marš

vv | 31.5.2024. u 11:39h | Objavljeno u Aktualno

Jučerašnji Dan državnosti kandidati liste broj 9 obilježili su nogometnom utakmicom. Tom je prilikom nositelj Fair play liste 9, kandidat broj 1 Valter Flego te istaknuo da „i u nogometu i politici igramo fair play i 9.6 zaustavljamo konzervativni marš na slobodnu Europu!“

Svi kandidati 12 stranaka IDS, HNS, REFORMISTI, NPS, SDSS, SOCIJALDEMOKRATI, HSLS, PGS, UNIJA KVARNERA, ISU-PIP. LISTA ZA RIJRKU I DEMOKRATI hrvatskim građanima čestitali su Dan državnosti a svim vjernicima blagdan Tijelova! Sportski događaj kojeg su organizirali daje jasnu poruku da Lista boj 9 na izborima za Europski parlament želi sliku Hrvatske i Europe koja je izgrađena na suživotu, miru i poštivanju manjinskih zajednica te da se i u sportu i u politici treba igrati na pobjedu, ali uvijek pošteno, uvijek fair play.

Flego je dodao da su kandidati obje momčadi igrali na pobjedu, ali poštujući pravila.

- Današnji je dan, ali i cijela naša izborna kampanja, u skladu s onime kako živimo svaki dan – u miru, različitosti i otvorenosti. Duh fašizma ponovno se osjeća u Europi. Čujemo ovih dana svakakve ideje krajnje desnice. U Hrvatskoj od strane DP-a i Mosta, ali i drugim članicama Unije poput Njemačke i Francuske. Skretanje Europe udesno je velika opasnost! Zato je važnije nego ikad izaći 9.6. na izbore, na referendum o budućnosti Europe. 9.6. zaustavljamo konzervativni marš na slobodnu Europu! Naša je lista broj 9 glas otvorene, liberalne i progresivne Hrvatske - istaknuo je Flego.

- Praznik smo proslavili na svoj način, u jednoj fair play utakmici u kojoj nema zamjeranja. Nogometnom igrom simbolično pokazujemo i kakvu igru želimo u politici. Igru u kojoj nema viška ljudi ni stranaka i svi su dobrodošli, osim onih koji bi dijelili i izbacivali.“, zaključio je Flego.

Galerija slika