KAKO TO Privatne kuće na zemljištu su Grada Varaždina, HEP-a i RH!?

| 13.9.2021. u 16:50h | Objavljeno u Aktualno

Jamči li se sigurnost svima i na svim područjima ili samo nekima i na nekima? Vrijede li isti propisi i zakoni za sve i svugdje ili samo za neke i ponegdje te tko je za to odgovoran? To su samo neka pitanja koja su se nametnula nakon što je na prošlotjednoj sjednici varaždinskoga Gradskog vijeća vijećnik Damir Laljek (HDZ) ustvrdio da se u sjevernom djelu Varaždina, nedaleko od šintarije, učestalo krši komunalni red jer psi bez čipa napadaju prolaznike i životinje na obližnjim privatnim posjedima, ali i nelegalno gradi i na druge načine krše zakoni, a sumnja se i u još opasnije stvari.

- Puca li se tamo iz vatrenog oružja? Zašto kod šintarije nemamo 24-satnog video nadzora, pitao je vijećnik tijekom aktualnog sata.

Odgovarajući Laljeku, gradonačelnik Neven Bosilj rekao je da mu je predana peticija građana u kojem se upozorava na probleme neregistriranih pasa i njihove napade na konje, ali i druge probleme.

- O tome će raspravljati Vijeće za prevenciju kriminaliteta pa ćemo vidjeti što možemo poduzeti da se i u tom dijelu grada uspostavi red, najavio je Bosilj.

Iako do spomenute peticije nismo uspjeli doći, ipak smo doznali na što se žale žitelji tog rubnog područja Varaždina uz dravski kanal.

Više čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...