Ivica Baksa: Sretan sam jer je Martin Kolačko dobio 590 eura mirovine

vv | 24.10.2024. u 08:37h | Objavljeno u Aktualno

Saborski zastupnik Nezavisne platforme Sjever Ivica Baksa još se u srpnju u Saboru osvrnuo na koprivničkog branitelja i ratnog vojnog invalida Martina Kolačkog koji je tada preživljavao s 34 eura mjesečnog prihoda od osobne invalidnine, a sada je u video obznanio kako je došlo do pozitivnog pomaka. 

- Kako je u današnje vrijeme uopće moguće preživjeti s 34 eura teško je za zamisliti, naročito kad nema ni majku da mu pomogne i teško da će se ikad voziti u crvenom Ferrariju. Na plaćanje režija može zaboraviti, obzirom na cijene hrane to što dobiva dovoljno mu je tek za nekoliko dana i to onih najjeftinijih namirnica. Da nema pomoći prijatelja nikako ne bi mogao preživjeti. Osim ove sramotno male naknade koju dobiva kao hrvatski branitelj i ratni vojni invalid trebao bi dobivati još jednu koju nikako da dočeka iako mu se stalno obećava - istaknuo je tada saborski zastupnik Nezavisne platforme Sjever. Podsjetimo, prema papirima koje posjeduje, gospodin Kolačko priznati je ratni vojni invalid, no nije prima mirovinu jer zbog PTSP-a nije bio sposoban raditi. 

- Želim ovom prilikom reći da sam izuzetno sretan jer se Ministarstvo nakon dugo apela konačno pokrenulo i dodijelilo Martinu mirovinu od 590 eura. Najviše želim zahvaliti svim ljudima dobre volje koji su se uključili u tu akciju, koji su zvali g. Kolačkog, pomagali mu i konačno uz mnogo truda i apela prema Vladi i Ministarstvu urodio je plodom - poručuje saborski zastupnik. 

Video sadržaj