VIDEO Ivan Čehok: Izaberete li Bosilja, Varaždin će ponovno ući u sudske sporove

Martin Novosel | 28.5.2021. u 11:54h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Nakon druge debate između Ivana Čehoka i Nevena Bosilja koja se jučer održala na gradskom portalu eVaraždin, Ivan Čehok je imao posljednji osvrt na kampanju uoči glasanja u drugom krugu za gradonačelnika Varaždina koje će se održati u nedjelju, 30. svibnja na Dan državnosti te upozorio da se izborom Bosilja, Varaždin vraća u sudske sporove oko Brezja i rješavanja otpada smeća.

- Osporavaju se pravomoćne presude i ja želim potpuno otvoreno upozoriti građane. Izaberu li mojega protukandidata, Grad Varaždin će ponovno ući u sudske sporove koji se neće moći završiti za grad pozitivno zato što su doneseni već prije toga pravomoćni sudski pravorijeci i grad će plaćati ogromne odštete. Izaberete li Bosilja, građani, morate biti svjesni da bez raščićavanja dva postojeća ugovora za baliranje otpada, nije moguće raspisati treći, a obadva su pod velikim tužbama s velikim odštetama - rekao je Čehok.

Još jednom je ponovio da je koalicija HNS-a i SDP-a koja je vladala gradom od 2011. godine do 2017. godine nije ostvarila nšta ili gotovo ništa osim par manjih projekta.

- Biramo između stranke koja je gradom upravljala šest godina i nisu napravili gotovo ništa, nekoliko sitnih kozmetičkih preinaka i nas kao neovisnih kandidata koji su samo s potporom građana izašli na izbore i kojima se ne upravlja iz Zagreba ili iz županijske palače - objasnio je Čehok.

Naglasio je da se treba glasati za neovisnu osobu i koja za sobom ima rezultate.

- Obnovili smo sve vrtiće. Obnovili smo sve škole. Obnovili smo sve sportske objekte. Smanjit ćemo cijene vrtića zbog uštede energenata, oslobodit ćemo sve roditelje plaćanja produženog boravka, oslobodit ćemo roditelje plaćanja obveznih klupskih članarina. Jednako tako smo imali 1000 poduzetnika koji su na subvencijama i osvrnut ćemo se na mlade poduzentike. Napravit ćemo fond za ugradnju dizala, imamo projekte. Subvencionirat ćemo kupnju prvog stana, pomoći umirovljenicima... - naglasio je Čehok na kraju prije nego od sutra kreće izborna šutnja i naglasio da je uvjeren da će Varaždinke i Varaždinci upravo njemu pokloniti povjerenje u nedjelju na biračkim mjestima.