ITU MEHANIZAM Projekti su "zreli", čeka se samo novac!

| 18.12.2023. u 16:00h | Objavljeno u Aktualno

- Svi strateški projekti imaju odgovarajuću razinu zrelosti vezano uz uređenost imovinsko-pravnih odnosa te izrađene projektno-tehničke dokumentacije što će omogućiti njihovu uspješnu provedbu do kraja financijskog razdoblja - odgovaraju iz Grada poručujući da po potpisu Sporazuma nastavljaju s aktivnostima vezanima uz provedbu ITU mehanizma.

Konačno je 7. prosinca u Šibeniku potpisan sporazum o provedbi projekata u sklopu ITU mehanizma. Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj svečano je preuzeo Sporazum o provedbi integriranih teritorijalnih ulaganja koji je glavni preduvjet za početak provedbe ITU mehanizma na području Urbanog područja Varaždin u financijskom razdoblju 2021. - 2027. godine.

Njime je Grad Varaždin dobio na raspolaganje 22 milijuna eura bespovratnih sredstava kojima će se, putem izravne dodjele, financirati četiri strateška projekta koja će se provoditi na području Varaždina i susjednih gradova i općina. U Gradu očekuju raspis natječaja za pojedine projekte početkom sljedeće godine, pa smo pitali jesu li svi projekti već pripremljeni tj. koji bi se mogli najbrže realizirati.

- Svi strateški projekti koji se planiraju financirati putem ITU mehanizma na Urbanom području Varaždin imaju pozitivan integrirajući i razvojni utjecaj na svih uključenih 15 jedinica lokalne samouprave, ali i šire. Projekti imaju odgovarajuću razinu zrelosti vezano uz uređenost imovinsko-pravnih odnosa te izrađene projektno-tehničke dokumentacije što će omogućiti njihovu uspješnu provedbu do kraja financijskog razdoblja - odgovaraju iz Grada poručujući da po potpisu Sporazuma nastavljaju s aktivnostima vezanima uz provedbu ITU mehanizma...

Više o projektima iz ITU mehanizma možete pročitati u novom broju Varaždinskih vijesti...