INTERVJU s Nevenom Bosiljem: Otvorit ćemo proračun javnosti da svi zainteresirani vide kamo ide svaka kuna

| 14.12.2020. u 16:02h | Objavljeno u Aktualno

- Obitelj mi je na prvom mjestu, ali i oni su svjesni da je došlo vrijeme da preuzmem odgovornost da bi se ova agonija u kojoj se Varaždin našao konačno zaustavila, veli nam dr. sc. Neven Bosilj, kandidat SDP-a za gradonačelnika Varaždina, kojeg smo na početku razgovora pitali što ga je potaknulo na kandidaturu, odnosno kako na to gledaju njegovi doma.

SDP je, kako se čulo, dao veliku podršku za vašu kandidaturu. No, radite u poznatom poduzeću na istaknutom mjestu, predavač ste na visokoškolskoj ustanovi…Što vam je to trebalo?
Drago mi je da su i moje kolegice i kolege u varaždinskom SDP-u, ali i s nacionalne razine u meni prepoznali kvalitete, koje su nužne za jedan tako odgovoran posao, kao što je upravljanje našim gradom. Pogotovo je to važno u ovim izazovnim vremenima kada u Varaždinu imamo aferama opterećenu vlast, koja vodi brigu samo o svojim klijentelističkim interesima, a za naše sugrađane ih nije briga. Želim ujediniti svu pozitivnu energiju sugrađana i učinit ću sve da Varaždin ponovno postane najbolji grad po kriteriju kvalitete života. Zajedno sa zamjenikom Miroslavom Markovićem i svojim timom spreman sam konačno pokrenuti grad u pravom smjeru.

Koga vidite kao glavnog suparnika, odnosno izazov?
Varaždin i Zagreb su već godinama u sličnoj poziciji i kao što Zagreb mora raskrstiti s Bandićem da bi krenuo naprijed, tako i Varaždin mora odbaciti uteg Čehokovih afera koje sputavaju grad da prodiše punim plućima i ostvari sav svoj potencijal. Glavni problem ovog grada su korupcija i klijentelizam vladajućih, a Ivan Čehok kojeg podržava HDZ je „prvi maneken” takvog stanja. Žalosno je da netko s toliko optužnica i nepravomoćno osuđujućom presudom za korupciju uopće razmišlja o kandidaturi. To samo govori u kakvom je stanju Hrvatska. koja je premrežena korupcijom i klijentelizmom u režiji HDZ-a, stranke koja je i sama nedavno osuđena u aferi FIMI medija.

Ukazujete na postupke, iako oni nisu bili prepreka nikom na izborima pa tako i vaš član u Vukovaru razmišlja o izborima, iako je pravomoćno osuđen za korupciju.
Korupcija razara naše društvo i najveći je razlog odlaska mladih i razočaranih ljudi u inozemstvo. Građani znaju što mogu očekivati od mene na temelju onoga što sam zastupao kao neformalni vođa opozicije u Gradskom vijeću, a to je potpuna transparentnost proračuna, nulta točka tolerancije na korupciju te kvalitetno upravljanje projektima. To je jedini način da se izgradi pravedno društvo jednakih šansi za sve. Odmah u prvoj godini mandata otvorit ćemo proračuna javnosti. Svi zainteresirani moći će vidjeti gdje odlazi svaka kuna.

Cijeli intervju pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u