In memoriam: Ivan Hip (1938.-2024.)

Karmen Gumbas | 1.10.2024. u 19:12h | Objavljeno u Aktualno
U ponedjeljak 30. rujna, u krugu obitelji na Gradskom groblju Varaždin, na vječni počinak  ispraćeni su posmrtni ostaci inženjera tekstilne tehnologije Ivana Hipa.
Otišao  je tiho kao što je i živio, a radio je predano i bio odan tekstilnoj struci i velikom Varteksu, u kojem je ostavio neizbrisiv trag. Na inženjerskim poslovima u Suknari Varteksa proveo je četiri desetljeća.
Rođen je u Vratnu Gornjem 16. srpnja 1938. godine, maturirao je na poznatoj varaždinskoj Gimnaziji, a kao Varteksov stipendist diplomirao je na Fakultetu za naravoslovje  in tehnologiju  Univerze V Ljubljani 1. kolovoza 1962. godine, stekavši zvanje inženjera tekstilne tehnologije. Mjesec dana kasnije od stjecanja diplome,  1. rujna 1962. počeo je raditi u Suknari Varteksa, odakle je otišao u zasluženu mirovinu 1. siječnja 2004. godine.
Govorio je talijanski i njemački jezik, što mu je bila velika prednost u kontaktu s Varteksovim inozemnim poslovnim partnerima, među kojima je poznati talijanski tekstilni proizvođač i dizajner Sergio Carpini. Njegovo stručno tekstilno znanje bilo je cijenjeno ne samo u ovim prostorima, već i među europskim tekstilcima, od kojih je dobivao i ponude za zapošljavanjem, no ostao je vjeran Varteksu. Bio je preskroman u odnosu na svoje znanje i radno- stručni doprinos. Iza njega ostala je praznina u njegovom domu gdje je živio sa suprugom i sinom, a u trajnom sjećanju Ivan Hip ostaje i kod zaposlenika Varteksa.
Označeno u