IMA I TOGA Umirovljeniku (82) iz Viničnog Fina "sjela" na penziju zbog greške

| 27.2.2017. u 16:51h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Sve je to kriminal, oni su moga oca zamijenili s osobnom koja je umrla 2008. godine i sjeli mu na ionako bijednu mirovinu od koje živi i još su ušli u minus na računu - ogorčeno je započeo priču Slavko Đurbek, sin osamdesetdvogodišnjeg Stjepana Đurbeka iz Vinična.

Naime, umirovljeniku Stjepanu je Financijska agencija (Fina) blokirala mirovinu jer je prema ovrsi koju je dobio dužan Hrvatskim vodama za nepodmirene troškove koji sežu još u 2007. godinu.

Ne bi tu bilo ništa neobično, jer puno je građana u blokadi, da se ne radi o neosnovanoj ovrsi. Neosnovana je zbog toga što su zamijenjene adrese, odnosno OIB građana, pa je odvjetničko društvo Leko i partneri dostavilo Fini rješenje o ovrhi, ali od krive osobe. Premda je sin Stjepana Đurbeka, nakon što je primjetio da je očev račun blokiran, upozorio Hrvatske vode i odvjetnič- ko društvo koje ih zastupa, odgovoreno mu je jedino da se žali. To je Slavko i učinio.

- Nakon toga nam je stiglo na adresu rješenje o obustavi ovrhe. I sve je to super, samo što nam nije vra- ćen novac koji su nam, prije nego što sam urgirao, uzeli - negoduje sin Slavko, dodavši da je slao i protutužbu za povrat novaca, ali sve nekako ide sporo. Nakon svega, početkom veljače došla je na naplatu pristojba i rje- šenje od 50 kuna.

- A zašto? Pa nije moja krivica. Moramo opet platiti da bi nam vratili naš novac? - negoduje sin Slavko koji se tim problemom bavi od studenog prošle godine.

Gordana Kliček Horvat iz Općinskog suda u Varaždinu rekla nam je da oni ne mogu znati točnost podataka te se oslanjaju na OIB koji je u ovome slučaju zamijenjen.

Više o ovoj bizarnoj situaciji u kojoj se našao gospodin Đurbek čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u