Ilčić: Zbog približavanja SDP-u i Milanoviću, neću ići na izbore s Mostom!

| 19.3.2024. u 17:04h | Objavljeno u Aktualno

-Neću ići na izbore s Mostom, poručuje Ladisalv Ilčić, hrvatski europarlamentarac uoči skorašnjih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj, odnosno lipanjskih izbora parlament EU. Već ranije sve je ukazivalo na čvrsti savez Mosta i Hrvatskih suverenista, ali istup predsjednika RH Zorana Milanovića nije svima dobro sjeo, odnosno potaknuo je neslaganja i na desnici.

-Predsjednik Milanović smatra da može kršiti Ustav zbog onog što on smatra višim ciljem. Takvo ponašanje, koje temeljna demokratska dostignuća čini manje važnim od njegovog osobnog uvjerenja, predstavlja put u totalitarizam, tako često viđen kod ljevice u prošlosti. Trajno nedefiniran Most, koji nedostatak jasnog političkog profila i strategije prema zajedništvu na kršćansko konzervativnom spektru nadoknađuje dramatičnim izričajem - najavio je koaliciju sa SDP-om. Ne želim biti dio takvog političkog djelovanja pa niti špekulacija, veli Ilčić objašnjavajući svoju odluku.

Tako, nakon raskola na ljevici, sada je počeo i raskol na desnici. Koliki, odnosno gdje će se zaustaviti te tko će od toga imati koristi, vrijeme će pokazati.