VIDEO Ilčić: Za dobru Hrvatsku unutar zdrave, kršćanske Europe!

vv | 24.4.2024. u 15:00h | Objavljeno u Aktualno

Među 25 lista s kandidatima za izbore za parlament Europske unije 23 su stranačke ili njihovih koalicija, a samo dvije skupine kandidata. Među njima je lista čiji je nositelj Ladislav Ilčić, europarlamentarac iz ECR Groupe, koji je nedavno odlučio izaći na skore izbore mimo Hrvatskih suverenista.

-Zahvalan sam svima koji su pomogli i dali potpise za kandidaturu, gotovo  dvostruko više nego što je bilo potrebno, i to iz uvjerenja, a ne stranačke obveze, rekao je Ilčić, dodajući da je to je stvarna demokracija kakvu trebamo, a angažiranost radi vrijednosti koje zajedno promiču jako ohrabrujući.

Na izborima za EU parlament očekuje dobar rezultat jer su u EU, kako je naglasio, konzervativne ideje u usponu.   

-Zbog loših rezultata lijevih politika, previše administracije, pristupa koji je previše zeleni kada je u pitanju energija - pa se sada u Njemačkoj opet koriste termoelektrane, koje su najprljavije, jer su zatvorili nuklearne – ili pristupa kod poljoprivrede, što izaziva prosvjede poljoprivrednika, rekao je Ilčić.

Ukazao je i na druge, po njemu pogrešne politike zbog kojih zemlje EU imaju problema s demografijom, izostankom inovacija i ostalim.

-Lista čiji sam nositelj je lista svih koji žele dobru Hrvatsku unutar zdrave, kršćanske Europe, poručio je Ilčić u Hrvatskom saboru, jedini nositelj liste za EU parlament iz Varaždina i Varaždinske županije, odnosno sjevera Hrvatske.

Video sadržaj