Ilčić: Možete davati milijarde, ali Beograd će i dalje gledati prema Moskvi

vv | 13.5.2023. u 09:33h | Objavljeno u Aktualno

Srbija nije predana europskim vrijednostima, ustvrdio je suverenist Ladislav Ilčić u Europskom parlamentu, pri čemu je povukao usporednice između službene politike Srbije i Rusije. 

-Pitate se zašto Srbije nije uvela sankcije Rusiji? Zanima vas zašto tolerira odlazak svojih građana u paravojsku Wagner? Nije vam jasno kako je moguće da ruski propagandni mediji mogu u Srbiji raditi? Zato što Srbija nije predana europskim vrijednostima i nikada to nije bila, ocijenio je Ilčić.

Sve ono što danas radi Rusija, kako je dodao, sto i više godina je radila Srbija.

- Ne samo oružjem, kao prije 30 godina, nego i prisvajanjem kulture i hrvatskog jezika. Kao što Moskva negira ukrajinsku naciju, tako Beograd negira više nacija jugoistočne europe, ustvrdio je Ilčić

Kao primjer naveo je odnos prema Hrvatima u Vojvodini.

-Stvara se umjetna, bunjevačka nacija, kako bi se do kraja izbrisali Hrvati. Možete vi Srbiji davati milijarde, ali ona će i dalje gledati prema Moskvi jer taj je odnosi dio povijesnog naslijeđa i identiteta te političkom mindseta, ocijenio je Ilčić, naglasivši da bi ulazak ovakve Srbije u EU značio ulazak „male Rusije“, koja bi uniju iznutra podrivala u interesu „velike Rusije“.

Video sadržaj