III. izborna jedinica: Tušek nositelj, Stričak drugi, na listi šest žena Foto: VV arhiva

III. izborna jedinica: Tušek nositelj, Stričak drugi, na listi šest žena

| 12.8.2016. u 10:20h | Objavljeno u Aktualno

Nositelj liste HDZ-a za III. izbornu jedinicu je Žarko Tušek iz Krapinsko-zagorske županije, a odmah iza njega je predsjednik ŽO HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Nakon cjelodnevnih sjednica u Zagrebu, Nacionalno vijeće donijelo je večeras konačne liste kandidata HDZ-a za nadolazeće prijevremene parlamentarne izbore.

Iako se u medijima ime Sunčane Glavak pojavilo kao ono nositeljice liste, odlučeno je da će to biti Žarko Tušek, koji je bio nositelj liste za III. izbornu jedinicu prošle godine na redovnim izborima.

Na drugom mjestu liste je Anđelko Stričak, predsjednik ŽO HDZ-a Varaždinske županije, a slijedi tehnički ministar obrta i poduzetništva Darko Horvat na trećem mjestu, Josip Križanić na četvrtom i Sunčana Glavak na petom mjestu.

Redom, od šestog do 14. mjesta pozicije su zauzeli Stanko Belina iz Krapinsko-zagorske županije, Mirko Krznar iz Krapinsko-zagorske, Viktorija Horg iz Varaždinske županije, Nevenka Benić iz Krapinsko-zagorske, Nikolina Babić iz Međimurske, Martina Car-Matišić iz Varaždinske, Dragutin Gotić iz Varaždinske, Martina Rubl-Skitanić iz Krapinsko-zagorske i Dražen Srpak iz Međimurske županije.

Na listi za III. izbornu jedinicu iz Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije je po petero kandidata, a iz Međimurske njih četvero. Na listi je zastupljeno čak šest žena, a izostalo je ime predsjednika varaždinskog HDZ-a Damira Habijana.