I Udruga SJP PU Varaždinske Roda pomogla potresom pogođenim naseljima

Varaždinske vijesti | 31.12.2020. u 18:02h | Objavljeno u Aktualno

Koordiniranom akcijom Udruga specijalne jedinice policije PU Varaždinske „RODA“ kojoj su se priključili mjesni odbor MO Kućan Gornji, NK Udarnik 32, Ambijenti d.o.o., općina Petrijanec i DVD Nova Ves, općina Breznica i DVD Bisag,danas je u jutarnjim satima krenula sa 4 dostavna vozila u naselja Dragotinci i Kraljevčani na području grada Petrinje.

- Crveni križ grada Varaždina opskrbio nas je prehrambenim artiklima, rasvjetnim i grijaćim tijelima, odjećom, pokrivačima, dekama i higijenskim potrepštinama koje se raspodijelilo tamošnjem stradalom stanovništvu.
Kako je dopremljena pomoć napunila kapacitete Dragotinaca i Kraljevčana preostali dio dopremljene pomoći je podijeljen u okolnim, potresom pogođenim naseljima, dok je drugi dio deponiran na jednom od sabirnih punktova na području grada Gline.

Ova akcija ima posebno značenje za našu Udrugu jer se SJP PU Varaždinske „RODA“ u lipnju i srpnju 1991. godine nalazila u obnašanju obrambenih zadaća na tom području, a stanovnici Dragotinaca i Kraljevčana su se skrbili za prehranu naše postrojbe. Prijatelji se prepoznaju u najtežim situacijama, a ovo je još jedan dokaz kako se dobro dobrim vraća - navode članovi Udruge specijalne jedinice policije PU Varaždinske „RODA".