Hrvatski sindikat radnika migranata intenzivno radi na prikupljanju članstva Foto: VV arhiva / ilustracija

Hrvatski sindikat radnika migranata intenzivno radi na prikupljanju članstva

Varaždinske vijesti | 14.9.2021. u 15:39h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatski sindikat radnika migranata (HSRM) ovih dana intenzivno radi na prikupljanju članstva.

Upućen je poziv svim njegovateljicama, kao i njegovateljicama članicama austrijskog sindikata vidaflex, da se učlane u Hrvatski sindikat radnika migranata.

- Ujedno, upućujemo poziv svima koji rade u Austriji i to u području: hotelijerstva, ugostiteljstva, pripreme i posluživanja hrane, u svim medicinskim zanimanjima, kao vozači u prijevozu roba i ljudi te svima zaposlenima u željezničkom i zračnom prometu da se učlane u vidaflex te u naš Hrvatski sindikat radnika migranata. Kako ne bi bilo zabune, ističemo da se u austrijski sindikat vidaflex mogu učlaniti samo obrtnici ili zaposlenici koji rade u Austriji - napominju iz HSRM-a.

Ističu da se u Hrvatski sindikat radnika migranata mogu učlaniti radnici iz svih branši (građevinarstvo, metalska industrija i sl.), bez obzira jesu li članovi nekog granskog sindikata u zemlji u kojoj rade.

- Također, pozivamo sve radnike migrante, poglavito one koji rade u Njemačkoj, Italiji, Sloveniji, Irskoj, Danskoj, Švedskoj, odnosno u bilo kojoj državi članici Europske unije da pristupe HSRM-u i tako zaštite svoje interese i prava - dodaju iz sindikata.

- Naime, gotovo svakodnevno nam pristižu upiti njegovatelja i njegovateljica koji rade u Austriji i/ili susjednoj Italiji, a nisu članovi vidaflexa, mogu li se učlaniti samo u Hrvatski sindikat radnika migranata. Naravno, izbor članstva u sindikatu je slobodan te vas pozivamo da nam se pridružite. U tom slučaju mi ćemo zastupati i štiti vaše interese, osim u Hrvatskoj, i na području Republike Austrije odnosno zemlje u kojoj radite - pojašnjavaju iz sindikata.

Iznos godišnje članarine u Hrvatskom sindikatu radnika migranata za članove vidaflexa iznosi 20 eura ili 150 kuna, dok je visina redovne članarine, za one koji nisu članovi vidaflexa, 40 eura ili 300 kuna.

- Ističemo da se članarina plaća za cijelu godinu. Pristupanjem članstvu Hrvatskog sindikata radnika migranata, podsjećamo, stječete pravo na punu pravnu zaštitu i zastupanje našeg službenog odvjetnika.

Dodatne informacije i kontakti dostupni su na stranici HSRM-a - hsrm.hr.